Bekende Oostendenaar Gino Billiau plots overleden

Wijlen Gino Billiau.©Picasa FRO
Wijlen Gino Billiau.©Picasa FRO
Redactie KW

De bekende Oostendenaar, Gino Billiau, is donderdag 11 maart plots overleden aan een hersenbloeding. Gino was de vader van Galina (37) en Nathan (28), en fiere opa van twee kleinkinderen.

Gino was een socialist in hart en nieren. Hij nam voor de socialistische partij deel aan de verkiezingen en stond zijn plaats in de gemeenteraad af, aan zijn toenmalige echtgenote, Fabienne Hoste, moeder van Nathan. Samen waren ze de uitbaters van Café ’t Centrum. Gino maakte begin van de week nog volop plannen om zijn pensioen te vieren. Op 2 mei zou hij 61 jaar worden.

Gino werkte jarenlang als technieker bij Belgacom. Na hartproblemen werd hij overgeplaatst naar de dienst Administratie. Hij werkte ook meer dan 15 jaar op de dienst Burgerlijke Stand in het stadhuis.

Sociaal geëngageerd

Gino woonde, na zijn huwelijk met Fabienne, aan de Lotuslaan in de Nieuwe stad. Hij was lid van het feest-comité, dat elk jaar de wijkfeesten en de Wijkloop Nieuwe Stad organiseerde. Gino was ook een bekend figuur in sportkringen. Hij fungeerde niet alleen als voetbal-referee, maar ook als secretaris van SK Voorwaarts, Hoger Op Oostende en SV Bredene.

Hij was lid van het bestuur van het Corporatief voetbal. Hij was ook secretaris van de BBFFP, de vzw die elk jaar de ‘Sparkle’ uitreikt aan de beste vrouwelijke voetbalsterren. De jongste acht jaar was hij vooral actief als medewerker van The Melody Makers.

Gino was, ondanks recente operaties aan maag, nek en hand, nog volop enthousiast om zijn pensioen te vieren en te genieten van het leven. Hij overleed echter plots in zijn slaap.

Afscheid

De ceremonie en uitstrooiing zal plaats grijpen in intieme kring, op 17 maart. Wie Gino een laatste groet wil brengen kan elke dag, tot maandag 15 maart, tussen 14 en 17u. terecht in het uitvaartcentrum Raes, Stuiverstraat 470. Ter plaatse kan een kleine boodschap nagelaten worden op een kaartje dat meegaat met hem. De afscheidsceremonie kan digitaal gevolgd worden.

Online kan iedereen een boodschap schrijven in het rouwregister via: http://www.ingedachten.be/…/ove…/11-03-2021/gino-billiau .

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.