Bekende ondernemer Dominique De Rous overleden

Redactie KW

De Brugse horecaondernemer Dominique De Rous (53) is woensdag, uitgerekend op zijn verjaardag, overleden na een ziekte.

De ondernemer Dominique De Rous overleed in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een tijdje terug werd kanker bij de man vastgesteld. De Brugse horeca verliest een toffe collega. De broers De Rous zijn gekend in de horeca. Laurent runt de zaak B-In op de site Oud Sint-Jan, bij wie Dominique ook enkele jaren mee draaide.

Dominique zette zijn eerste stappen in de horeca in de Panier d’Or op de Markt. Na een verblijf in Thailand keerde hij terug naar Brugge om vlakbij het Zand zijn zaak Chang Thong Thai te starten die ook tijdens de lockdown open bleef voor takeaway. Hij leverde de beste Thaise keuken, want Dominique legde de lat hoog.

In 2014 haalde Dominique de nationale pers toen hij op het WK voetbal meereisde met de Rode Duivels en daar met een huurwagen in een dodelijk ongeval was terechtgekomen. Hij kreeg toen zijn identiteitspapieren niet terug en zat vier maanden vast in Brazilië. Intussen was zijn zoon Matthew die mee in de wagen zat, wel naar ons land vertrokken. Door tussenkomst van de Brugse politicus Pol Van Den Driessche kon hij dan uiteindelijk naar Brugge terugkeren.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.