Bekende Kortrijkse chirurg Albert Baert overleden

Albert Baert overleed op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van COVID-19.© foto NM
Albert Baert overleed op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van COVID-19.© foto NM
Redactie KW

Op woensdag 23 december had in beperkte familiekring de uitvaartdienst plaats van dr. Albert Baert. De bekende Kortrijkse orthopedische chirurg is op 18 december op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Albert Baert is geboren en getogen op Overleie, waar zijn vader Leon koster was. Hij volgde middelbaar onderwijs aan het Sint-Amandscollege. Aan de KU Leuven studeerde hij geneeskunde. Hij ging zich daarna aan de universiteit van Philadelphia in de VS specialiseren in de orthopedie en de kinderorthopedie. In 1967 keerde hij naar België terug.

Hij was als chirurg verbonden aan het Stedelijk Hospitaal en had zijn privéprakrijk in de Budastraat, later in de Reepkaai. In 1999 ging hij met pensioen als chirurg maar bleef zijn privépraktijk uitoefenen tot zijn 78ste. Hij trok twee keer per jaar naar Amerika om op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en las enkel medische vakliteratuur. Zijn leven stond in het teken van zijn twee passies: zijn gezin en de geneeskunde.

Dr. Baert was getrouwd met Simonne Maes en woonde in de Sint-Margriete-Houtemlaan in Kortrijk. Hij was vader van twee kinderen: Caroline (met Kristof Doms, Brussel) en Philippe (met Philippa Weichenberger, Noorwegen). Hij had vier kleinkinderen. Het afscheid heeft plaatsgevonden in de Sint-Katharinakerk in Kuurne (Sente) waar hij getrouwd was. Daarna werd hij begraven op de begraafplaats hoog Kortrijk.

(NM/ foto NM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.