Bekende Heulse oud-bakker Geert Alsberghe overleden

Geert Alsberghe werd 62.© gf
Geert Alsberghe werd 62.© gf
Noël Maes
Noël Maes Medewerker KW

In het AZ Groeninge is Geert Alsberghe, tot zes jaar geleden bakker op Heule-Watermolen, vorige vrijdag 14 mei op slechts 62-jarige leeftijd onverwacht overleden.

Hij was daags voordien na een hersenbloeding naar het ziekenhuis gebracht maar het heeft niet meer mogen baten. Voor zijn echtgenote Marleen Vanmarcke is het de tweede zware slag in twee weken tijd. Vorige week woensdag eerder was haar enige zus Mireille nog maar ten grave gedragen. De bekende uitbaatster van de drukkerij en krantenwinkel Soens-Vanmarcke overleed na een korte ziekte en was nog maar 57.

Vader ook bakker

Geert, in Kortrijk geboren op 3 december 1958, was de zoon van Jerome Alsberghe en Denise Wollecamp. Vader Jerome was ook bakker en nam destijds op de hoek van de Izegemsestraat en de Molenstraat de bakkerij van zijn schoonvader Robert Wollecamp over. Zelf had Robert kort na WO II de bakkerij van zijn schoonouders voortgezet. Hij was ook de vader van de bekende bankier baron Maurits Wollecamp (+1997).

Rugproblemen

Geert volgde de bakkersopleiding in de Groene Poorte in Brugge. Vroeger dan verwacht moest hij zo goed als op eigen benen staan. Hij was pas 17 toen zijn moeder ziek werd (zij overleed in 1977) en een jaar later kreeg ook zijn vader gezondheidsproblemen, al kon hij nog een tijd wat meehelpen. Na 40 jaar zware bakkersstiel kreeg Geert rugproblemen die hem in 2015 vroeger dan verwacht dwongen te stoppen. Er werd eerst nog gehoopt op een overname, maar die kwam er niet. Intussen is op die plaats in een nieuwbouw de apotheek Dubois gevestigd.

Wijnliefhebber

Geert en Marleen verhuisden naar Kuurne. Hun enige dochter Delfine is getrouwd met Mathieu De Meestere. Ze wonen in Heule en hebben een dochtertje, Camille, die Geerts grote oogappel was. Verder was Geert een grote wijnliefhebber en hij volgde ook nog kookcursussen. Ze deden alles samen en trokken graag naar hun appartement aan zee.

De afscheidsviering vindt op woensdag 19 mei plaats in de Sint-Eutropiuskerk in Heule. De bijzetting gebeurt in de familievergunning op de begraafplaats in de Mellestraat. (NOM-Begr. Debonné/Sereni)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.