Bekende Brugse leerkrachtJacques Dewaele overleden

Wijlen Jacques Dewaele. (GF)
Wijlen Jacques Dewaele. (GF)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op 93-jarige leeftijd is afgelopen zondag Jacques Dewaele overleden. Hij was jarenlang leerkracht Frans en Latijn aan het Koninklijk Atheneum Brugge.

Jacques Dewaele werd geboren op 2 oktober 1927 in Oostende. Liefst veertig jaar, van 1952 tot 1992, stond hij voor de klas in het Koninklijk Atheneum Brugge, waar hij Frans en Latijn onderwees. Daarnaast was hij nog actief aan de Normaalschool en het Europacollege. Heel wat Bruggelingen zullen zijn lessen nog herinneren. Hij was zeer revolutionair in het lesgeven en maakte zelf een aantal schoolboeken voor zijn vakken.

Veel reizen

Het Atheneum bleef hem na aan het hart liggen. Hij was lid van de Vriendenkring en was ook een tijdje voorzitter van de oud-leerlingenbond. Daarnaast hield hij van Brugge en kunst. Samen met zijn echtgenote was hij lid van de Vriendenkring van Musea en organiseerde hij tal van tentoonstellingen met werk van zijn schoonvader. Hij was ook lid van de Sint-Sebastiaansgilde. Samen met zijn echtgenote heeft hij heel wat gereisd, onder meer naar hun drie kinderen die in het buitenland werken. Sinds een operatie drie jaar geleden genoot Jacques vooral van zijn wandelingen in het Minnewaterpark, waar ze vlakbij woonden.

Door de coronasituatie vond de uitvaart plaats in intieme kring. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier