Bekende Brugse advocaat Michel Demolder overleden

Wijlen Michel Demolder. (GF)
Wijlen Michel Demolder. (GF)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In Brugge is zaterdag totaal onverwacht de bekende Brugse advocaat Michel Demolder overleden. Hij was nog maar 51 jaar oud.

Michel werd geboren op 29 maart 1969 en was de zoon van Herman en Solange. Zijn papa is overleden op 58-jarige leeftijd en zijn mama vijf jaar terug. Hij heeft heel lang voor zijn mama gezorgd. Michel heeft school gelopen in het Brugse Sint-Leocollege en heeft daarna gestudeerd aan de Universiteit van Gent. Hij trok toen samen op met zijn vrienden Bob, Joerie en Frederik. Samen hebben ze veel leuke momenten beleefd in hun studentenleven.

Na zijn studies ging Michel aan de slag als advocaat. Hij deed zijn stage in het kantoor Crivits & Persyn en bij Paul Dhauw die later rechter geworden is. Na de stageperiode startte hij zijn eigen kantoor aan de Koolkerkesteenweg waar hij kon rekenen op de administratieve hulp van Marius. Michel had een trouw cliënteel in Brugge, onder meer Frederik Thomas die 30 jaar lang heeft samengewerkt met Michel voor het invorderen van niet-betaalde facturen voor VBRO. Verder werd Michel ettelijke malen aangesteld als bewindvoerder.

Op de rechtbank was hij gekend als een eenvoudig en aimabel man, steeds even vriendelijk. Meester Joerie Beuren, met kantoor aan de Damse Vaart, vindt het heengaan een groot verlies. Hij was al bevriend met Michel van op school in Brugge. Hij omschrijft Michel als een rustige man die hij nooit boos gezien heeft, ook niet in zaken voor de rechtbank. De advocaten Peter Labens en Marianne Van Gheluwe vernamen zijn overlijden in de Franse Gard waar ze hun B&B dit jaar willen starten. Peter noemde hem een man zonder kapsones. De uitvaart vindt plaats in beperkte kring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier