Bavikhove neemt afscheid van Wouter Bouckaert: “We zullen je altijd blijven herinneren als een optimist”

© (Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ruim 450 aanwezigen, onder wie een grote delegatie van Open VLD+ Harelbeke en het stadsbestuur, namen in de aula van Crematorium Uitzicht afscheid van de Bavikhoofse zaakvoerder en gemeenteraadslid Wouter Bouckaert. Hij overleed op 27 november op 49-jarige leeftijd.

Wouter was beroepshalve zaakvoerder van vastgoedkantoor Eigen Dôme en van Roeselare 3000, zakelijke dienstverlening. Wouter was gedelegeerd bestuurder van vzw WeWare4U, dat assistentiewoningen heeft in Rumbeke, Hij was ook zaakvoerder van de vzw Cyclo4Canceer, die zich inzet voor meer wetenschappelijke kankeronderzoeken. Op politiek gebied was Wouter lid van het regiobestuur van Open VLD+ en zetelde als fractieleider van Open VLD+ in de Harelbeekse gemeenteraad. Wouter werd 49 jaar en laat zijn vrouw Annick Meersman en twee kinderen na: Quinten, samen met Leen, en Lien, samen met Isaï.

De aula en de bijhorende ontvangsthal was bijna te klein voor de ruim 450 aanwezigen die hun medeleven kwamen betuigen: familie, vrienden, werknemers, collega’s en oud-collega’s van de gemeenteraad en raadscommissies, brandweer Harelbeke, sport- en jeugdverenigingen en inwoners uit Groot-Harelbeke. Het werd een serene en sobere afscheidsplechtigheid waarbij af en toe familiefoto’s de revue passeerdenb die toonden wie Wouter was.

“Goedlachs, altijd vriendelijk, een familieman en ook gedreven in wat hij deed”, zei zijn vrouw Annick. Zijn schoonbroer Dieter nam ook het woord. “We hebben samen veel plezier gemaakt met vrienden en veel gelachen. Je was sportief, een trouwe vriend en zeer geëngageerd in alles. Je was strijdvaardig, we zullen je altijd blijven herinneren als een optimist.”

Op het einde van de dienst verscheen een pancarte met onder meer ‘Dag Papa, we zullen je altijd graag zien en goed zorgen voor ons mama. En ski maar goed daarboven’, getekend Tsjoepke en Madeleintje .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.