Bakker Rik Sioen plots overleden

© (Foto NVZ)
© (Foto NVZ)
Redactie KW

Donderdagmorgen overleed totaal onverwacht gewezen bakker Rik Sioen. Donderdagmorgen 14 januari werd hij onwel, er werd hulp bijgeroepen en hij werd naar het AZ Delta overgebracht waar hij overleed. Het plotse overlijden stootte op veel ongeloof bij de vele vrienden en kennissen.

Rik werd geboren in Moorslede op 7 november 1958. Na zijn studies voor bakker werkte hij eerst vier jaar in een bakkerij in Brussel en daarna in Roeselare. In 1981 nam hij Bakkerij Ramon over in Beselare en begon als zelfstandig warme bakker. Samen met zijn echtgenote Gerda Callewaert bouwde hij, door veel hard werken uit tot een heel bloeiende zaak, gekend tot ver buiten de gemeentegrenzen. Het was hard werken maar de zaak was zijn leven.

Vroeg opstaan en ’s nachts werken deerden hem niet. Hij vond dan in de namiddag zijn ontspanning in zijn grote broodronde waar hij een babbeltje kon slaan met de klanten. De broodronde, door weer en wind, was wel werken maar Rik vond er ook zijn ontspanning in, want hij was graag onder de mensen. Bakkerij Sioen was jarenlang gekend in de regio om zijn lekker brood, pistolets, zijn gebak en vooral de typische heksentaarten die Rik zelf had gecreëerd. In september 2014 verkochten Rik en Gerda hun zaak en namen hun intrek in de nieuwgebouwde woning in de Moorsledestraat in Zonnebeke.

Nu kwam de tijd van genieten. Rik legde graag een kaartje en werd bestuurslid van kaartersclub De Vriendenkring. Verder was hij bestuurslid van de Landelijke Gilde Beselare en lid van Okra en de KWB. Een andere passie was wandelen en fietsen. Elke dag maakte Rik, welk weer het ook was, een fikse wandeling of een tocht met de fiets. Naast dit alles was hij een verwoed supporter van Club Brugge. Hij volgde het reilen en zeilen van zijn favoriete ploeg op de voet en miste geen enkele wedstrijd op TV . Aan dit alles kwam nu totaal onrechtvaardig en abrupt een einde.

Rik Sioen werd geboren in Moorslede op 7 november 1958 en is de echtgenoot van Gerda Callewaert. Hij is de vader van Steven, Bert, Steffi. Er wordt afscheid genomen van Rik op donderdag 21 januari 2021 in de Aula van Rouwcentrum Derveaux Astridstraat 8 te Zonnebeke. De Dienst kan live gevolgd worden via www. begrafenissenderveaux.be, Rik Sioen link livestream. De asurne van Rik wordt geplaatst in het columbarium van Beselare in familiekring ( begrafenissen Dennis Derveaux).

(NVZ)