Anzegemnaar verdronken in de Schelde, lichaam nog steeds niet gevonden

Laurens Kindt

Een 32-jarige man uit Anzegem is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen in Antwerpen. De man belandde in de Schelde en verdronk.

Het incident dateert van kwart voor vijf, in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie werd opgeroepen voor een man die de controle over zichzelf was verloren. De man had al zijn kleren uitgetrokken, ging naakt op de grond liggen en gooide met hekken. Op een gegeven moment viel de man ook in het water. Omstaanders probeerden hem nog een stok toe te reiken, maar dat lukte niet. Door de sterke stroming en de getijdenwissel dreef de man af. Ook een boei en een tussenkomst van de brandweer konden hem niet redden. Er werd nog een zoekactie op het water opgezet, waarvoor het scheepvaartverkeer stilgelegd werd, maar ook dat bracht geen soelaas. Wellicht was het slachtoffer onder invloed van verdovende middelen. De dienst Slachtofferhulp van de politie bracht zijn familie op de hoogte.

Ondertussen is het slachtoffer nog altijd niet gevonden. Zijn vader laat aan de VRT weten dat de kans groot is dat zijn lichaam nooit gevonden zal worden. Hij haalde ook uit naar het drugsbeleid van de feestzaal. ““Mijn stiefzoon ging er even geleden ook naar een feest en toen viel het hem op hoe openlijk er drugs gebruikt werd. Er werd amper ingegrepen. Hij vertelde toen ook al dat het er zeer gevaarlijk is in het donker. Zulke feestzalen zouden eigenlijk niet vlak aan het water mogen liggen”, klinkt het.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.