Afscheidsplechtigheid paardenvisser Johan Vanmassenhove vindt zaterdag plaats

© MVO
Redactie KW

Enkele dagen na zijn plotse overlijden is er duidelijkheid over de afscheidsplechtigheid van de 56-jarige Johan Vanmassenhove uit Avekapelle. Aanstaande zaterdag wordt afscheid genomen van de bekende paardenvisser in de kerk van Oostduinkerke.

Vorige week donderdagnamiddag sloeg het noodlot toe toen de 56-jarige Johan Vanmassenhove uit Avekapelle zoals steeds op de terugweg was van zee. Hij had met zijn Brabants trekpaard garnalen gevangen voor het strand van Oostduinkerke en zat in de kar achter zijn paard.

Natuurgebied Doornpanne

Onderweg werd Johan getroffen door een hartaanval toen ze samen door het natuurgebied Doornpanne reden op weg naar de manege. Zijn paard vervolgde de route naar de manege zonder instructies van zijn baasje.

Aangekomen aan de manege merkte een collega-visser van Johan op dat de man dood in zijn kar lag. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse maar reanimatie kon niet meer baten. Johan stierf wellicht aan een hartaanval.

Afscheidsplechtigheid

“Mocht hij kunnen kiezen, het zou voor hem wellicht de mooiste dood zijn”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde. “Tijdens het uitvoeren van zijn grootste passie achterop bij zijn lievelingspaard. Maar hij is veel te vroeg gestorven. Een delegatie van de gemeente zal aanwezig zijn op zijn afscheidsplechtigheid.”

Die wordt nu zaterdag 23 oktober om 11 uur gehouden in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke. Johan laat een vrouw en twee zonen na.

De familie kan na de dienst gegroet worden. Wie Johan voordien nog wil groeten, kan terecht in het Uitvaartcentrum Cornelis in de Sint-Idesbaldusstraat in Veurne, elke dag van 15 tot 18.30 uur. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.