Acteur en regisseur Sam Bogaerts overleden op 73-jarige leeftijd

© VRT

De Belgische acteur, regisseur, auteur en theaterdocent Sam Bogaerts is zaterdagochtend overleden op 73-jarige leeftijd. Hij was een tijdlang artistiek directeur van Theater Malpertuis in Tielt. Hij speelde recent nog mee in “Iemand van Ons” van het Brusselse theatergezelschap Tristero, dat een week geleden in première ging.

Sam Bogaerts, pseudoniem van Robert Bogaerts, werd geboren in Kapellen op 7 juli 1948. Hij is artistiek leider geweest bij onder meer Theater Malpertuis in Tielt en huisregisseur van Toneelgroep Amsterdam en NTGent. Hij was ook te zien in films en series als “Professor T.” en Witse.

“Sam Bogaerts, monument in het Vlaamse theater, is niet meer”, post Het huis van Herman Terilinck op sociale media. “Onverwacht is hij heengegaan. Vorig jaar nog las hij in de tuin van Teirlincks huis uit een postume roman van Gerard Walschap. Zijn lezing, zijn warme stem werd in bijgaande podcast bewaard. RIP, mooie Sam.”

Hij overleed zaterdagochtend, een week na de première van “Iemand van Ons”, met onder meer Reinhilde Decleir en Mark Verstraete.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.