https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

91-jarige vrouw uit Markegem sterft door hartfalen tijdens evacuatie tijdens watersnood in La Roche

© NS
Redactie KW

Op donderdag 15 juli is Maria Adams in La Roche-en–Ardenne overleden door hartfalen. De dame werd kort daarvoor nog geconfronteerd met de waterellende. Maria is de tante van de Dentergemse bakker Dany Adams.

Het noodweer met erge regenval en zware overstromingen hield lelijk huis in La Roche-en-Ardenne. Daar woonde Maria Adams (91). Maria is afkomstig uit Markegem en zag er het levenslicht op 17 april 1930. Ze was de weduwe van Roger Naessens en tevens de weduwe van Irené Tack. Maria was de tante van de bekende bakkerij Adams.

De bakkerij is te vinden langs de Markegemstraat in Dentergem. Dany vertelt wat er juist gebeurt is: “Mijn tante Maria was een zeer geliefd persoon die vaak contact had met onze familieleden. Haar familieleden waren haar heel dierbaar en hadden een bijzonder plaatsje in haar hart. Lange tijd geleden verliet ze de gemeente Markegem. Ze woonde eerst in Brussel, daarna in Wommelgem en tenslotte koos ze om in te trekken in La Roche-en-Ardenne.”

“Mijn neef Patrick en zijn echtgenote wonen bij mijn tante in. De zware overstromingen van afgelopen dagen deden Maria zeker geen goed. Ze maakte zich grote zorgen over de evacuatie en die spanning werd haar denk ik teveel. Haar hart liet het afweten en ze stierf op donderdag 15 juli en dit kort na de middag”.

Afscheidsplechtigheid

Het huis en haar tuin liepen op woensdagnacht volledig onder water. “Maria belde mij dondermorgen nog op en ik voelde dat ze zich zorgen maakte over haar huis. De tuin ligt dicht bij de oever van de Ourthe. Doordat de Ourthe overstroomde was een evacuatie noodzakelijk. Spijtig genoeg was een evacuatie niet meer nodig want mijn tante overleed eerder door hartfalen. Het gemis zal groot zijn voor onze familie.”

Maria laat geen kinderen achter. Ze kende wel een heel goede band met haar neven en nichten waarvan zij tante was. Op dinsdag 20 juli vindt de crematie plaats en dit in de streek van La Roche-en-Ardenne. Na de crematie volgt daar een korte en intieme afscheidsplechtigheid.

De asurne wordt daarna overgebracht naar uitvaartcentrum Desmet in Dentergem. Op een later tijdstip zal er een uitvaartplechtigheid plaatsvinden in de aula van uitvaartcentrum Desmet langs de Wontergemstraat in Dentergem. Tenslotte zal Maria haar allerlaatste rustplaats vinden op de begraafplaats van Markegem.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.