Overleg om bezoekersstromen naar de kust via de trein meer gecontroleerd te laten verlopen

© belga
Redactie KW

Dinsdagnamiddag zit waarnemend gouverneur Anne Martens samen met de kabinetschef van de minister van Mobiliteit en met de kabinetschef van de minister van Binnenlandse Zaken, met de NMBS, de federale en lokale politie en met de kustburgemeesters die een station hebben op hun grondgebied.

Het doel van dit overleg is de mogelijkheden te bekijken om de bezoekersstromen naar de kust via de trein, meer gecontroleerd te laten verlopen. “Uiteraard moet alles globaal aangepakt worden en is het beheersen van de bezoekersstromen naar de kust via de trein maar één aspect van de crowd control. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook het kustbezoek met de auto en het verderzetten van het traject met de kusttram”, zo klinkt het bij de Provincie.

Alternatieven bekijken

Dit overleg vloeit voort uit het incident in het station van Oostende op 1 augustus en uit de rellen in een aantal kustgemeenten vorige week.

Dinsdagmiddag worden alle mogelijke alternatieven bekeken om bezoekersstromen aan de kust met de trein te beperken in functie van de geldende coronamaatregelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier