Overdekte ijspiste en grootste kerstmarkt tijdens eindejaar Roeselare

Vanaf vrijdag 1 december kun je opnieuw genieten van eindejaar in Roeselare. Op de Grote Markt moet je zijn om te schaatsen.


De Grote Markt is van vrijdag 1 december tot en met 7 januari het epicentrum voor het eindejaarsgebeuren in Roeselare. Je hebt er opnieuw de overdekte ijspiste waar ze duizenden schaatsers verwachten. Daarrond heb je de authentieke kerstchalets waar je in alle weersomstandigheden perfect kunt genieten van oliebollen, wafels en zoveel meer. Het is dit jaar de grootste ooit.

Aan het station staat er dit jaar tijdens de shoppingzondagen een ‘sneeuwbol met acrobatie’, verder verhuist de ‘Christmas Wall’ van De Munt richting Stationsplein, met duizenden lichtjes zorgt dat ongetwijfeld voor heel wat sfeer. Er zijn vijf shoppingzondagen, maar de nadruk ligt op zondagen 10 en 17 december. Dan is het centrum verkeersvrij en zijn alle winkels bovendien open.

Die zondagen is er ook kerstmarkt voor goede doelen in de Zuidstraat, waarbij tal van goede doelen én mini-ondernemingen hun producten aanprijzen. Dat zorgt telkens voor heel wat sfeer én volk in het stadscentrum.

Tijdens de shoppingweekends rijden de stadsbussen gratis, en dat zowel op zaterdag als zondag, vijf weekends lang.

Eindejaar gaat gepaard met een grote imagocampagne en een passend filmpje.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.