Over de koppen lopen tijdens succeseditie Summer@Lauwe

© MPM
Redactie KW

De zesde editie van het festival Summer@Lauwe op de nationale feestdag is een voltreffer van jewelste geworden, toch zeker als we afgaan op het aantal toeschouwers. Meer dan tienduizend geïnteresseerden vonden de weg naar de centrumstraten van de Meense deelgemeente.

Het festival startte om 18.00 uur en meteen liepen de straten van Lauwe helemaal vol. De plaatselijke horeca zag het maar al te graag gebeuren, want de terrassen waren ook in een mum van tijd bezet.

De animatie mocht er best wezen, maar je werd ook niet overdonderd door de verschillende acts. Dat heeft natuurlijk ook met de budgettaire beperkingen te maken. Het is alvast schitterend hoe het bestuur van Summer@Lauwe onder impuls van Steven Holvoet dergelijk volkfseest in mekaar kan boksen. Ook opvallend veel kleine kinderen voor dit event. Zij konden zich helemaal uitleven in de Hospitaalstraat die voor de gelegenheid tot kidsstreet werd omgetoverd. Bellen blazen, ballonnen plooien en lachen met de fratsen van Animo Mario behoorden allemaal tot de mogelijkheden.

Over de koppen lopen tijdens succeseditie Summer@Lauwe
© MPM

De harmonie van Lauwe zorgde voor de leuke deuntjes, net als The Shagadeers die vorige week nog een geslaagde passage maakten op het beachvolleybal van Menen.

De succeseditie van Summer@Lauwe werd om 23.00 uur afgesloten met het traditionele vuurwerk.

Over de koppen lopen tijdens succeseditie Summer@Lauwe
© MPM

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier