Outrijve krijgt Belgische primeur met nieuwe maatjes

Redactie KW

De nieuwe maatjesharingen zijn eindelijk terug verkrijgbaar. In Outrijve zorgde de officiële voorstelling van de Noorse lekkernij alvast voor een klein volksfeestje

De nieuwe maatjesharingen zijn aangekomen en dat zal Outrijve geweten hebben. Organisator Dave Lampole (36) uit Avelgem, uitzendkok van Session 12, stond woensdag 10 juni voor het derde jaar op rij garant voor de Vlaams – Belgische primeur. Niet minder dan 5.000 maatjes werden er gratis aangeboden onder de ruim 900 aanwezigen in het feestzaaltje van Dave en op het Pietersplein te Outrijve. Onder het toeziende oog van presentator Olivier Van Der Sarren en op de tonen die dj Selly door de luidsprekers joeg, verdwenen de Noorse nieuwe op deze zachte lenteavond smakelijk door menig keelgat. Dit evenement werd mogelijk mede dankzij sponsoring van visgroothandel Parlevliet uit Lokeren, waar Dave vroeg in de ochtend de levering ging ophalen.

Samen met 4 plaatselijke koks werd terug gezorgd dat de aanwezigen de haringen op diverse manieren kon proeven. Naast de traditionele wijze: rauw met ingewentelde frisse uitjes, werden onze maatjes ook live bereid volgens de vrije inbreng die de koks aanbrachten.

(JMA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.