Oudste Oostrozebeekse viert 104de verjaardag op Moederdag

Burgemeester Luc Derudder op bezoek bij Paula Dossche in precoronatijden.© foto a-CLY
Burgemeester Luc Derudder op bezoek bij Paula Dossche in precoronatijden.© foto a-CLY
Redactie KW

Paula Dossche uit de Stationsstraat mag zich met enige fierheid de oudste inwoner van Oostrozebeke noemen. Vandaag, op Moederdag, mag ze 104 kaarsjes uitblazen.

Paula woont nog altijd in haar eigen woning in de Stationsstraat en is nog niet van plan om te verhuizen. “Waarom zou ik verhuizen voor die korte tijd dat ik nog te leven heb? Ik voel me het best thuis en het ontbreekt me aan niets. Dagelijks krijg ik wat hulp en voor de rest red ik mezelf”, opent Paula, die over een vrij goed geheugen beschikt. Alleen de namen van haar achterkleinkinderen opsommen was een onbegonnen zaak. “Hoe ik erin slaag nog zo fris van geest te zijn? Ik vul nog dagelijks een paar kruiswoordraadsels in.”

Kiplekker

Paula werd geboren op 9 mei 1917 en mag zondag, op Moederdag dus, haar 104de verjaardag vieren. Ze is de weduwe van notaris Jozef Cloet, die in 1973 overleed. Haar vader, Pieter, was burgemeester in Oostrozebeke tussen de twee oorlogen, van 1921 tot 1940. De eeuwelinge Paula heeft vier kinderen grootgebracht: Albert, Paul, Mieke en Christine. De kinderen zorgden op hun beurt voor zes kleinkinderen. Het aantal achterkleinkinderen kon Paula zich niet meer herinneren. Ze wist nog te vertellen dat zij in februari 1942 getrouwd is.

“Hoe ik erin geslaagd ben om zo oud te worden? Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel gewoon geleefd heb. Ik heb aan alles deelgenomen zonder echt over de schreef te gaan. Ik ben mijn leven lang huisvrouw geweest en stond in voor de opvoeding van mijn kinderen. Ik was niet kieskeurig en at gewoon alles wat op tafel kwam. Ik had ook een heel rustig familiaal leven en probeerde mij nergens druk om te maken. Diezelfde levensstijl probeer ik nu ook aan te houden, ik maak me dus niet druk over de huidige coronasituatie. Ik voel me kiplekker en ben voorlopig nog niet van plan om te verhuizen naar een rusthuis”, besluit de heel attente Paula Dossche. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier