Oudste man van Benelux (108) is overleden

Redactie KW

Oscar Coulembier zou op 29 december 109 jaar worden, maar de laatste dagen is zijn gezondheid fel achteruit gegaan. Zaterdag is hij overleden.

Op 29 december zou normaal gezien in Huize Zonnelied de 109de verjaardag gevierd worden van Oscar Coulembier, maar de gezondheid van de oudste man van de Benelux ging plots fel achteruit. Uiteindelijk is hij zaterdag overleden. Dat werd vernomen bij de familie. Oscar Coulembier werd geboren in St.-Hubert op 31 december 1905. Hij huwde met Ivonne Decan. Het koppel kreeg vier kinderen. Zijn echtgenote overleed in 1980 en sinds 1995 verbleef Oscar in Huize Zonnelied.

“Mooi leven”

De vier kinderen van Oscar – Dedée, Ivan, Hélène en Jan – en de andere familieleden kwamen regelmatig op bezoek bij hun vader. Dochter Dedée vertelde donderdag nog in Het Wekelijks Nieuws West: “Papa was lange tijd zeer goed voor zijn hoge leeftijd. Nu gaat het minder. Wij zien dat het einde stilaan nadert. Hij heeft een mooi leven gehad, maar nu heeft vader het moeilijk. Hij slaapt veel en opent nog sporadisch zijn ogen. Ik vrees dat hij zijn verjaardag niet meer zal halen.” De vrees bleek gegrond, want zaterdag is hij overleden. Oscar laat vier kinderen, zeven kleinkinderen, dertien achterkleinkinderen en een achterachterkleinzoon na.

(GR – foto GR)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West