Oudste inwoner van Roeselare Agnes Debaeke overleden

Agnes Debaeke vierde onlangs nog haar 105de verjaardag. © (foto JCR)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

In woonzorgcentrum Zilverberg is oudste inwoner Agnes Debaeke overleden. Ze was met haar 105 jaar niet alleen de oudste bewoner van het zorgcentrum, maar ook van heel Roeselare.

Agnes mocht op 12 november nog in het bijzijn van haar familie en een delegatie van de stad haar 105de verjaardag vieren. Dat gebeurde toen met een stukje verjaardagstaart en een glaasje cava. De nog kwieke senior genoot er toen met volle teugen van. Ze verbleef sinds 2011 in woonzorgcentrum Zilverberg.

Agnes werd in 1914 in een gezin met acht kinderen geboren. Ze werkte jaren als huishoudster bij rijkere mensen in Veurne en stapte in 1936 in het huwelijksbootje met Odiel Vancraeynest. Hij overleed in 2000. Het koppel had vijf kinderen, die de familie verder uitbreidden met tien kleinkinderen, zeventien achterkleinkinderen en negen achterachterkleinkinderen. Het geheim van haar hoge leeftijd was volgens haar “pas eten wanneer ik honger heb en drinken als ik dorst heb. Bovendien probeer ik in alles het positieve te zien. Ruzie maken heeft geen nut”, zei ze op haar verjaardag nog.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier