Oudste inwoner van Lichtervelde Hector Ketels (106) is overleden

Hector Ketels werd 106 jaar. © Foto Kurt
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

De 106-jarige Hector Ketels was eresergeant bij de brandweer en verbleef in het plaatselijke woonzorgcentrum ‘t Hof. Hij is overleden in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Hector was getrouwd met Germana Gabriëlla Roelens, die in 1992 overleed, en heeft drie dochters, Monique, Nicole en Brigitte. Hij runde destijds de allereerste frituur van Lichtervelde, was 50 jaar actief bij harmonie De Burgersgilde en zette zich maar liefst 36 jaar in voor de brandweer. Tijdens de viering van Sint-Barbara ging het lokale brandweerkorps dan ook nog steeds bij de eresergeant langs. Hector stond bekend als een eeuwige optimist, die altijd in was voor een goede grap.

Een kwartier gymnastiek

De oudste Lichterveldenaar vierde in november zijn 106de verjaardag en gaf toen in onze krant zijn geheime recept om deze gezegende leeftijd te bereiken: “Elke morgen een kwartier gymnastiek. Al vanuit mijn bed.” Hector was sinds december 2016 de oudste inwoner van Lichtervelde, na het overlijden van de toen 104-jarige Gaby Debaeke.

Herinneringen aan oorlog

Hector kwam ter wereld op 31 oktober 1912 op De Sneppe in Torhout. Na drie maanden verhuisde het gezin Ketels naar de Zwevezelestraat in Lichtervelde. Hij maakte dus onder meer de twee oorlogen in onze streek mee. “Ik herinner mij nog levendig hoe Duitse soldaten mij rondreden op hun paard”, vertelde Hector daar ooit over in De Weekbode Torhout. Ten huize Ketels waren er overigens elf kinderen, maar Hector heeft er daarvan vijf nooit gekend. Zij waren al gestorven voor hij geboren werd.

De uitvaartplechtigheid voor Hector Ketels vindt op vrijdag 18 januari plaats in de kerk van Lichtervelde.

(AD – foto KD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.