Geboren in Leke op 6 april 1925 mocht Maurice onlangs nog zijn 94e verjaardag vieren. Vorig jaar mochten we hem interviewen en toen liet Maurice optekenen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog iedere dag zijn café opende en nog lang niet dacht aan ophouden. "De dokter zegt dat mijn café openhouden beter is dan om het even welk pilletje. En daarbij: ik ben zeker niet eenzaam", lachte Maurice toen.

Dit jaar ging het iets minder met de gezondheid en verbleef hij in WZC Meunyckenhof in Koekelare, na een heupoperatie was het stappen moeilijker geworden. Maurice verloor in 1999 zijn echtgenote, Rosa Saelens.

(ACK)

Geboren in Leke op 6 april 1925 mocht Maurice onlangs nog zijn 94e verjaardag vieren. Vorig jaar mochten we hem interviewen en toen liet Maurice optekenen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog iedere dag zijn café opende en nog lang niet dacht aan ophouden. "De dokter zegt dat mijn café openhouden beter is dan om het even welk pilletje. En daarbij: ik ben zeker niet eenzaam", lachte Maurice toen.Dit jaar ging het iets minder met de gezondheid en verbleef hij in WZC Meunyckenhof in Koekelare, na een heupoperatie was het stappen moeilijker geworden. Maurice verloor in 1999 zijn echtgenote, Rosa Saelens.(ACK)