Oudste Brugse rockcafé The Crash heropent vandaag

D-Day voor Pieter Ver Eecke en The Crash. Om 20 uur staat Pieter Ver Eecke opnieuw achter de tapkraan van Brugges oudste rockcafé. De voorbije maanden gaf hij zijn geesteskind een make-over. “Na 21 jaar was dat misschien wel eens nodig”, grapt hij.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij Pieter Ver Eecke. © SVV

Net voor de zomer van 2014 liet Pieter Ver Eecke (44) The Crash, gelegen aan de Langestraat 78 in Brugge, over. Hij wou het nachtleven vaarwel zeggen, maar het bloed kroop waar het niet gaan kan en begin april 2015 opende Ver Eecke al een nieuw pop- en rockcafé genaamd The Reflex in de Predikherenstraat 35. Door problemen met enkele uitbaters kreeg de spreekwoordelijke last call in de voorbije nieuwjaarsnacht een dubbele betekenis: niet enkel werd voor die nacht het laatste pintje getapt, The Crash ging ook dicht. Daarop besloot Ver Eecke om zijn oude liefde opnieuw te omarmen.

Opfrisbeurt

De voorbije drie maanden kalefaterde Ver Eecke zijn eigendom op. “Na 21 jaar was dit wel nodig”, geeft hij zelf toe. “The Crash was uitgewoond, zoals ze dit wel eens zeggen. Daarom heb ik de vloer uitgebroken en nieuwe zwarte tegels gelegd. Ik heb ook nieuwe houten muren geplaatst die ik eerst afgeschermd heb met extra isolatiemateriaal. Binnenkort krijgen ook de toiletten nog een opfrisbeurt, maar nu al zijn alle verstoppingen voorgoed verdwenen. Met een goed functionerende airconditioning ben ik nu zelfs nu al klaar voor de zomer.”

Geen concurrentie

De vertrouwde rokersruimte van weleer heeft plaatsgemaakt voor een grote houten tafel. “Ik hoop dat mijn publiek ondertussen lessen heeft getrokken uit het rookverbod op café en minder naar de sigaretten grijpt”, motiveert hij. Voorts blijft The Crash een ouderwets gezellig rockcafé, goed voor zestig à tachtig man, met een hang naar hardrock en metal, en bier aan democratische prijzen. Voor een pintje van het vat betaal je 2,20 euro, voor een flesje twee euro. Ver Eecke zal net als vroeger een croque uit het vuistje blijven serveren. “Concurrentie met de overburen van De Kelk vrees ik niet. Wij hebben elk ons eigen publiek. Ik verwacht wel dat er een uitwisseling van klanten tussen beide zaken kan komen”, schetst Ver Eecke, die nog tot eind februari 2018 een huurcontract in The Reflex heeft. “Ondertussen heb ik die zaak al proberen over te laten, maar voorlopig zonder succes”, geeft Ver Eecke toe. “The Reflex blijft in het weekend open. Die plaats is uitermate geschikt voor optredens die ik zal blijven organiseren.”

(svv)

The Crash zal open zijn van woensdag tot en met zondag, vanaf 20 uur tot sluitingstijd. The Reflex zal nog open zijn op vrijdag- en zaterdagavond, vanaf 21 uur, en elke eerste donderdag van de maand voor de traditionele quiz.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.