Oudste Ardooienaar Albert Debusschere overleden

Op zijn 99ste verjaardag kreeg Albert nog een verrassende rit doorheen zijn geliefde Ardooie. © JM
Redactie KW

Albert Debusschere is niet meer. De oudste Ardooienaar is gisteren zachtjes overleden in het WZC Sint Vincentius te Ardooie.

Vorige week liet zijn zoon, Rudi, ons nog weten dat vader Albert te kampen kreeg met Covid-19, maar zonder ernstige symptomen. “Maar het kan snel gaan en ondanks de goede zorgen van het rusthuispersoneel is zijn toestand plotseling snel achteruit gegaan, met het overlijden tot gevolg.”

Net geen 100

Met Albert Debusschere verliest Ardooie een van zijn bekendste inwoners op drie maanden van zijn honderdste verjaardag. Hij was de echtgenoot van Martha Vandewalle, dertien jaar geleden van ons heengegaan. Hij moest ook afscheid nemen van zijn oudste zoon Ronny.

Zijn zoon Rudi is gehuwd met Rita Spriet en bracht hem, zo het mocht, dagelijks een bezoek, in het WZC. Kaarten was er zijn ding onder meer met zijn broer die eerder dit jaar overleed.

Boegbeeld

Albert was een boegbeeld binnen de Christelijke arbeidersbeweging. Van Kajotter tot Okra Voorzitter, hij was er bijzonder actief. Ook beroepshalve was hij de ijverige kassier van BAC.

Albert was ook gemeenteraadslid voor de CVP vanaf 1970 en dit gedurende twee legislaturen. Na burgemeester Leon Maeseele, zijn leeftijdsgenoot want beiden waren geboren in februari 1921, was hij het stemmenkanon in Ardooie.

Albert is opgebaard bij Viaene – Vinckier en de uitvaart heeft plaats in intieme kring, gezien de beperkende maatregelen.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier