Ouders van vermiste Jelle : “Verjaardagstocht van woensdag 22 april moet krachtig signaal worden”

Redactie KW

Woensdag viert de vermiste Jelle Vandemaele zijn 28ste verjaardag en daarom organiseert de familie om 19.30 uur een wandeling door het centrum van Roeselare. Zij hopen op een grote opkomst, want ze willen dat deze mars een krachtig positief signaal wordt : voor de zovelen die hun medeleven tonen, voor de politiediensten én voor Jelle zelf.

Jelle Vandemaele is sinds vrijdag 10 april vermist. Woensdag 22 april is het zijn verjaardag. Dat is voor hem een heel speciale dag. Daarom organiseren zijn ouders, zus en vrienden een verjaardagswandeling door de straten van Roeselare.

Dirk Vandemaele en Hilde Bardyn, de ouders van Jelle, leggen uit waarom ze de mars ‘Doorzetten voor Jelle’ organiseren :

“De vele reacties op de verdwijning bewijzen dat Jelle heel geliefd is. Jelle stelt het geluk van andere mensen altijd voorop. Zelf is hij niet de sterkste in onze samenleving, maar toch neemt hij het altijd op voor de zwakkere naast hem. Waar hij altijd klaar staat voor anderen, moeten wij nu met zijn allen het voorbeeld volgen en het opnemen voor Jelle”.

“Er zijn veel mensen die Jelle kennen en nu radeloos rondlopen. Zij weten met hun verdriet en onmacht geen blijf. Zo’n wandeling kan al dit verdriet kanaliseren. Het zou voor ons een enorme steun zijn indien heel veel mensen aanwezig zijn om ons en elkaar te steunen en te helpen in het verdriet, de onmacht en de pijn. Het zou mooi zijn om met veel mensen die pijn te dragen en een voorlopige plaats te geven tot Jelle weer terug is.”

Steun aan de politie

Maar volgens de ouders en de zus van Jelle spelen nóg belangrijke factoren een rol om woensdagavond aanwezig te zijn. “Zo is er het intense speurwerk van de politie die er tot nu toe alles aan deed om Jelle terug te vinden. Ook bij die mensen voel je de onmacht groeien. Wij vragen aan alle vrienden en kennissen de politie en de cel vermiste personen te blijven steunen en hen aan te moedigen om het niet op te geven. Wij willen aan de politie tonen dat een leger van mensen klaar staat om mee te helpen met een zoekactie van zodra hiervoor het sein wordt gegeven. Jammer genoeg zijn er nu onvoldoende sporen om in een bepaalde richting te gaan zoeken.”

Toch willen de ouders, de zus en de vrienden van Jelle dat het een ingetogen maar heel intense optocht wordt. “Iedereen is triest en voelt zich verloren maar toch moet er hoop weerklinken doorheen de stoet. Wij willen dat iedereen die aanwezig is Jelle graag ziet en hem weer in de armen sluit als hij terug komt. Het moet Jelles mooiste verjaardag worden. We weten dat verjaardagen voor hem absolute hoogdagen zijn waar hij enorm naar uitkijkt. De grote respons op deze verjaardagtocht zal hem sterken in het verwerkingsproces wanneer hij dit alles achter zich zal moeten laten.”

Praktisch

Om 19u.30 wordt er verzameld op de Grote Markt van Roeselare. Daar worden 500 witte ballonnen verdeeld en meegedragen in de stoet. Om 19u45 start de verjaardagstocht, begeleid door de klanken van een doedelzak. Via de Noordstraat wandelt de groep naar de Sint-Amandsstraat waar vrienden een hoopvolle getuigenis voorlezen. Daarna gaat het richting Delaerestraat waar, voor het appartement van Jelle, een a capellagroep enkele liederen zal zingen en waar de ballonnen worden opgelaten waaraan een verjaardagskaartje voor Jelle hangt met het nummer van de politie voor eventuele tips.

Jelle is normaal gebouwd en 1m70 lang. Hij heeft donkerbruine ogen en kort donkerbruin haar. Hebt u Jelle Vandemaele nog gezien of weet waar hij verblijft, bel dan naar het gratis nummer 0800 30300 of stuur uw tip naar opsporingen@police.belgium.eu. Dit opsporingsbericht is ook terug te vinden op www.politie.be.

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier