Ouders van Emma uit Roeselare op Warmste Week: “We hebben haar grootste wens vervuld”

De overhandiging van de cheque zorgde voor emotionele momenten op het podium van De Warmste Week. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Mieke Vanlerberghe en Philippe Missiaen uit Roeselare hebben er een erg zwaar jaar op zitten. Hun dochter, Emma Degryse (20) koos op 16 oktober 2018 voor euthanasie nadat ze drie jaar keihard gevochten had tegen een hersentumor. Haar vrienden en familie beslisten om haar laatste wens te vervullen door een fuif te geven voor haar 21e verjaardag. Het evenement op de Trax-site in Roeselare was volledig uitverkocht en bracht 17.074 euro op voor Make A Wish. De trotse ouders kwamen een de cheque overhandigen op De Warmste Week in Kortrijk.

Haar 21e verjaardag heeft Emma Degryse nooit gehaald. Op 16 oktober 2018 besliste ze om te stoppen met vechten nadat ze drie jaar lang alles had geprobeerd om een agressieve hersentumor te overwinnen. Maar dat hield haar niet tegen om te dromen van een groot feest. Vorig jaar verkocht ze zelfs nog snoepzakjes voor De Warmste Week, maar ook van die actie kon ze het resultaat niet meer bewonderen. Haar ouders, Mieke en Philippe zetten de verkoop verder. Een jaar later beslisten ze om de grootste en laatste wens van hun dochter in vervulling te laten gaan: Een feest voor haar 21e verjaardag.

Volledig uitverkocht

Het koppel spendeerde de afgelopen acht maanden elke vrije minuut aan het feest. “Wat begon als een klein feestje is uitgegroeid tot volledig uitverkochte fuif op de Trax-site in Roeselare”, vertelt een trotse Mieke. “Er kwamen 800 mensen en er draaiden top-dj’s als Yves Deruytter en Peter Hoogland. Hen wil ik trouwens uitdrukkelijk bedanken. Net zoals de vele vrijwilligers en de mensen die aanwezig waren.”

Een trotse mama!
Een trotse mama!© AN

Het bedankje aan het adres van Yves Deruytter kon Mieke persoonlijk overbrengen. De DJ verraste het team dat de cheque kwam overhandigen met een klein feestje op het podium van De Warmste Week. Ondanks het vroege uur hopsten de aanwezigen op het plein al vrolijk mee. Enkele vriendinnen van Emma lieten ook witte ballonnen op.

Mieke was erg blij om Yves Deruytter nog eens terug te zien.
Mieke was erg blij om Yves Deruytter nog eens terug te zien.© AN

Het feestje ter ere van de straffe madam bracht uiteindelijk 17.074 euro op. Dat bedrag gaat integraal naar Make-A-Wish. “Zij hebben de tweede droom van onze dochter waar gemaakt”, verduidelijkt Mieke haar keuze. “Ze zorgden ervoor dat ze naar het wereldberoemde festival Tomorrowland kon en dat ze Dimitri Vegas kon ontmoeten. Ze was in de wolken! Dit is onze manier om dankjewel te zeggen.”

Zwart gat

Op de vraag hoe het nu met haar gaat weet Mieke niet goed wat antwoorden. “Het blijft moeilijk”, zegt ze aarzelend. “Het zal altijd moeilijk blijven. Het heeft enorm geholpen dat we een wens hadden van Emma waar we konden op focussen, iets dat moest gebeuren. Nu ben ik wel een klein beetje bang voor het zwarte gat”, geeft ze toe. “Maar we hebben een warme familie, dus we slaan er ons wel door. Al zullen we Emma natuurlijk nooit vergeten.”

Het volledige verhaal van Emma lees je hier.

De hele bende.
De hele bende.© AN

De vriendinnen van Emma waren massaal aanwezig.
De vriendinnen van Emma waren massaal aanwezig.© AN

Yves Deruytter.
Yves Deruytter.© AN

(Annelies Nollet)