Ouders organiseren bloemenactie om laatste chemo van Line te betalen

Redactie KW

Nog één laatste chemo moet Line (22 maanden) ondergaan, een kuur die echter niet wordt terugbetaald. Papa Kenny Roosens organiseert daarom een bloemverkoop . “Omdat die laatste kuur noodzakelijk is. Ons popje en haar lach betekenen alles voor ons.”

Het verhaal van de kleine Line, amper 22 maanden jong, laat niemand onberoerd. Enkele uren na de emotionele oproep van papa Kenny Roosens (30) op Facebook werd het bericht al meer dan 250 keer gedeeld. “Zoveel reacties hadden we nooit verwacht. Maar de steun doet enorm deugd“, zegt papa Kenny.

Op 13 augustus 2015 stond de wereld even stil voor Kenny en zijn vrouw Kimberly Maes (26). Dochtertje Line was uit de zetel op haar hoofd gevallen en beginnen overgeven. In het ziekenhuis volgde een onverwacht harde diagnose. Een MRI-scan toonde een kwaadaardige hersentumor aan, achteraan in het hoofd. “Achteraf gezien mogen we ‘van geluk spreken’ dat Line toen gevallen is. Enkele weken later had de tumor mogelijk al de hersenstam bereikt. En was ze misschien gewoon in coma gegaan tijdens haar slaap”, zegt Kenny.

Line moest enkele zware chemokuren ondergaan

Van geluk spreken, het klinkt contradictorisch als je het verhaal van Line hoort. Maar het gezin straalt positivisme uit. Niet op zijn minst Line zelf. Ze speelt wat, lacht, en vraagt af en toe een knuffel van de papa als hij zijn verhaal doet. “De tumor kon chirurgisch verwijderd worden, na een operatie van twaalf uur. Achteraf werden echter nog slechte cellen gevonden in haar hersenvocht, waardoor een intensief nabehandelingsplan van zes maanden noodzakelijk bleek”, vertelt Kenny. Line moest enkele zware chemokuren ondergaan. Ze doorstond ze één voor één, dapper. Ook de stamceltransplantatie met haar eigen cellen vorige maand. “Een moeilijke periode. Het belangrijkste voor ons was dat Line zo weinig mogelijk pijn had. Het UZ Gent hielp daar enorm bij. Ons prinsesje heeft alles door haar sterke wilskracht goed doorstaan. En ze lachte vaak. Dat hielp ook ons erdoor”, zegt Kenny.

Binnen twee weken moet Line nog een allerlaatste chemokuur ondergaan. Een noodzakelijke behandeling, om definitief van alle ellende verlost te zijn. “Deze chemo zorgt ervoor dat eventuele resterende slechte cellen die microscopisch niet gezien kunnen worden alsnog geëlimineerd worden”, zegt Kenny. Enkele dagen geleden kreeg het gezin echter te horen dat deze specifieke kuur niet terugbetaald wordt. Om de kostprijs van 5.200 euro op te vangen besliste Kenny gisteren om een verkoop van lentebloemen op te starten. “Ons popje verdient alle kansen. Wij willen koste wat kost ervoor zorgen dat deze laatste kuur door kan gaan”, zegt Kenny. De vzw People4People ondersteunt de bloemenactie van het gezin. Gisterenavond waren mede dankzij de vzw al 250 lentebloemen verkocht. “We hopen op een mooie zomer. Tegen dan zou de miserie eindelijk achter de rug moeten zijn. We kijken enorm uit naar kleine dingen. Gewoon even wandelen met de buggy. Of gaan zwemmen. En samen genieten, zoals vroeger. Onze prinses verdient dit.”

(DJ / foto DJ)

>> Wie een bloemetje (5euro) wil aankopen, kan storten op BE98 7360 1849 1193 met vermelding van naam, aantal en adres.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.