Ouders kamperen in Deerlijk om kind in te schrijven in school

Opruimen na drie dagen en nachten 'kamperen' in De Driesprong. © foto MV
Redactie KW

Een ongewoon beeld maandagochtend in de refter van de school De Driesprong. Ouders ruimden er hun slaapzak, luchtmatras of veldbed op om even later hun peuter/kleuter in te schrijven.

Sinds vrijdagvoormiddag waren zij dag en nacht in de school om maandagochtend vroeg genoeg te zijn om hun kleuter in te schrijven. De school heeft een maximumcapaciteit. Broertjes en zusjes kregen al voorrang en zo bleven er maar negen plaatsen over.

Een ouder vertelt dat er vrijdag plots een ouder opdaagde om zeker te zijn van een plaats. Er volgden er in korte tijd meer en iedereen leek vastbesloten tot maandagochtend daar te blijven om zijn of haar kleuter in te schrijven. De directie liet de ouders in de refter de wacht optrekken.

Directrice Isabelle Christiaens verrichtte maandagochtend de definitieve inschrijvingen.
Directrice Isabelle Christiaens verrichtte maandagochtend de definitieve inschrijvingen.© foto MV

Mathieu Lietaer, die in de Veldstraat in Deerlijk woont, was de tiende die vrijdag aankwam. “Ik sta als eerste op de wachtlijst. Mijn buurman was tien minuten vroeger en hij was niet voor mij. Ik bleef hier toch drie dagen en nachten en hield het mee in het oog of iedereen van de negen kinderen permanent vertegenwoordigd bleef.”

Maandagochtend startte directrice Isabelle Christianes met de officiële inschrijvingen. Negen op een rij en twee op de reservelijst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.