Ouderraad basisschool heeft eigen bier Talentje

Dat de ouderraad van de Prizma Basisschool De Talententuin (vroeger Sint-Vincentius) een groep enthousiaste ouders is die zich vrijwillig inzet voor de school wisten we al langer. Maar nu pakken ze echt wel uit met een unieke activiteit: de lancering van een eigen streekbier dat de naam – hoe kan het anders – ‘Talentje’ meekreeg.

Enkele initiatiefnemers van het ‘Talentje’. Vooraan v.l.n.r. Sophie Mechelaere en Ilse Castelyn. Achteraan: Frederic Desmuytter, Kevin Verhoyen en Stijn Rozé. Kenneth Malfait en Michiel Desutter, die meehielpen met de ontwikkeling van het nieuwe bier, ontbreken op de foto. (gf) © (gf)

Een nieuw bier om een nieuwe schoolnaam bekend te maken? We fronsten toch even de wenkbrauwen, moeten we toegeven. Maar die verwondering sloeg snel om in bewondering: je moet zoiets maar bedenken!

Blond en toegankelijk

“Ons Talentje werd gebrouwen in samenwerking met brouwerij ‘De Feniks’ uit Heule”, vervolgt Kevin. “Het is een blond en erg toegankelijk bier van 7,8 graden. Na input van veel talent, inspiratie en nog meer transpiratie stroomde dit lekkere bier uit de ketel! We zijn erg tevreden met het resultaat. Maar er zijn beperkingen. Het bier mag alleen verkocht worden op de activiteiten van de ouderraad en de school. De opbrengst gaat integraal naar eventuele verbouwingen van de school en naar andere schoolprojecten. Ouders en sympathisanten die het een eerste keer willen proeven zijn welkom in de school op donderdag 29 augustus van 16 tot 19 uur. De ouderraad voorziet animatie voor de leerlingen.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.