Oudere man overgebracht naar het ziekenhuis na brand in Roeselare

Er ontstond heel wat rook.© BF
Er ontstond heel wat rook.© BF
Redactie KW

De brandweer kon zaterdagmiddag voorkomen dat een oude woning langs de Kasteelhoekstraat zwaar beschadigd geraakte. Dankzij de samenwerking tussen het Moorsleedse en Roeselaarse korps bleef een brand uiteindelijk beperkt tot een berging. De bewoner van de woning werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 15.30 uur ontstond er een brand in een woning langs de Kasteelhoekstraat, op de grens van Roeselare met Moorslede. De woning werd gebouwd in 1737, een stevige muur scheidt het woongedeelte met een opbergplaats.

“Het was in die berging dat de brand ontstond”, aldus brandweerofficier Stefaan Vermeersch van de brandweer van Roeselare. Terwijl het binnen brandde, kwam er vanonder de dakpannen van de woning heel wat rook. “Samen met de brandweer van Moorslede hebben we onmiddellijk ingezet op het vrijwaren van het woongedeelte. Dat is gelukt. Enkel de achterzijde van de woning en het gedeelte van de berging liep grote schade op. Het woongedeelte is nog bewoonbaar”, aldus de brandweerofficier.

Toch zal de bewoner, een oudere man, vanavond wellicht niet in het huis doorbrengen. De man was onder de indruk van hetgeen er was gebeurd en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier