Oudere klanten blijven weg van horeca in Oostrozebeke door werken

(foto CLY)
Redactie KW

De werken voor de ‘Grote doortocht’, of de dorpskernvernieuwing zijn volop aan de gang. De gemeente deed er alles aan om de hinder zo beperkt mogelijk te houden voor de plaatselijke horeca en winkeliers, maar de toegankelijkheid blijft voor veel zaken een heikel punt. “Mijn ouder cliënteel ziet het niet zitten om al die obstakels te trotseren en blijven nu al achterwege”, opende Eddy Focket, uitbater van de volkscafé Vrij Polen.

“Het spreekt voor zich dat de grote werken pal in het centrum van de gemeente voor heel veel hinder zorgen, maar vooral voor inkomstenverlies als uitbater van een horecazaak. Door het opbreken van de Hoogstraat mag ik het bezoek van voorbijgangers en passanten vergeten. Velen zien het niet zitten om een heel stuk te wandelen en alle hindernissen te overwinnen om hier te geraken. Dit betekent dat ik heel veel van mijn vaste klanten, meestal ouderen, niet meer zie langskomen. We hebben in de nabije toekomst een aantal vaste vieringen op de agenda staan, maar ook die feestelijkheden zullen er anders uitzien. Uitgebreid tafelen en dansen achteraf zit er al niet meer in. Op de kampioenenviering van de Sterrestoters (biljart, red.) gaan we een tornooitje onder de leden organiseren. Het wordt allemaal een stuk soberder en minder plezant”, vindt Eddy.

Creatief zijn

Intussen is er bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de aanleg van een klein terras, aan de kant van de Leegstraat. “Het is ons beloofd dat we daar straks uitsluitsel over krijgen. Voor mij zal de hinder een viertal maanden blijven duren en dan schuiven de werven op richting Wielsbekestraat. Ik moet toegeven dat de coronacrisis en de grote wegeniswerken ervoor zorgen dat de zaken niet goed draaien. Wij hebben het echt moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij proberen er alvast het beste van te maken. Zo zorgen wij er ook voor dat de vinkenzettingen op dinsdag en zondagvoormiddag allemaal kunnen doorgaan om 9 uur in ons lokaal. Wij zorgen ervoor dat er voor de deelnemers telkens levende planten en ook naturaprijzen ter beschikking liggen. We moeten een beetje creatief zijn als we niet al onze klanten kwijt willen geraken”, besluit een bezorgde caféuitbater Eddy Focket. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier