Oudenburgse toneelkring Kaproenken slaat jaartje over

Redactie KW

In december wordt gebroken met een traditie, na bijna een halve eeuw. De Oudenburgse toneelkring Kaproenken zal in december niet op de planken staan.

“We stellen veiligheid voorop, zowel voor onze spelers en medewerkers als voor ons vertrouwde publiek”, zegt Vincent Duflou, die Paul Willaert opvolgt als voorzitter. “Daarom hebben we met het bestuur beslist om dit jaar geen toneelproductie te brengen. Dit jaar zou het de 49ste keer zijn dat we een voorstelling brengen in december.”

Twee producties in 2021

Kaproenken zit ondertussen zeker niet stil. “We treffen volop voorbereidingen voor de toekomst. De toneelhonger stillen zal niet moeten wachten tot volgend jaar december. We brengen volgend jaar immers twee toneelproducties: een in april en een in december”, verklapt Vincent Duflou.

In april staat ‘Recept voor een Moord’, een komische thriller in regie van Guido Vanloo, op het programma. “Een tipje van de sluier: wat te denken als je als expert wordt gevraagd om de perfecte moord te bedenken, om dan plots te vernemen dat jij zelf het slachtoffer wordt van je moordscenario?” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier