Oudenburgse kerstpiemels straks weer in het straatbeeld, maar met extra accent

© (Foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De nieuwe armaturen die op het einde van 2020 in het straatbeeld van Ettelgem en Roksem verschenen, waren weken het gespreksonderwerp van niet alleen de inwoners, maar ook bij de media. Ze werden al vlug bestempeld als kerstpiemels.

De nieuwe kerstverlichting werd door de technische dienst van de stad ontworpen en gedeeltelijk gemaakt uit bestaande materialen. Het werd een staande armatuur met een bol er op. En blijkbaar zagen de inwoners er een penis in. “Beter dat we er eens mee lachen, want zeker in deze coronatijd is een dag zonder lach een verloren dag”, reageerde burgemeester Anthony Dumarey toen.

Armaturen met sneeuwvlok

Vanaf 16 november worden de ornamenten opnieuw in Ettelgem en Roksem geplaatst, maar met een extra toets. “Onze technische dienst heeft er bovenaan een sneeuwvlok op geplaatst. Ik hoorde de commentaren al: “Ze zijn daar weer met hun piemels.” Neen, we willen ook niet elk jaar dezelfde kerstverlichting in onze stad”, legt de burgemeester uit.

Bij het begin van deze legislatuur duidde het nieuwe stadbestuur dat in het meerjarenplan jaarlijks 25.000 euro wordt voorzien om voor sfeervolle kerstverlichting te zorgen. Dit jaar is Westkerke aan de beurt. Straks worden de straten versierd met vallende sterren en de deelgemeente krijgt ook de grootste kerstboom.

“Voor het Abtspark hebben we heel wat nieuwe elementen in petto en daar komt een heel speciale kerstboom”, licht Anthony Dumarey een tipje van de sluier.

Onder impuls van de dienst toerisme komt er ook een wedstrijd. “We doen een oproep om vanaf 1 december tot na de eindejaarsfeesten voor zoveel mogelijk kerstsfeer, licht en warmte te zorgen in en rond je huis. Laat ons Oudenburg doen schitteren.”

Wedstrijd

Wie wil deelnemen aan de wedstrijd Oudenburg schittert, kan dat tot 15 december door een mail te sturen naar oudenburgschittert@oudenburg.be, met vermelding van naam, adres, telefoonnummern mailadres en meesturen van een foto van de kerstverlichting. De drie mooiste en meest hartverwarmende versieringen vallen in de prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier