Oudenburgse jeugdvereniging Rode Valken houdt coronaproof startdag

© (Foto LIN)
Redactie KW

Het is al jaren een traditie dat de jeugdvereniging Rode Valken op de eerste zaterdag van september haar startdag houdt. Mits in achtnemen van coronamaatregelen kon dit vorige zaterdag ook, tot grote tevredenheid van de leiding, ouders en niet in het minst de kinderen.

Er werd gepuzzeld om het hele terrein van de Rode Valken in het Jeugdpad heel veilig te maken, met eenrichtingsverkeer langs de vele spelen. “We zijn heel blij dat de werking weer kan starten. De kinderen hebben er behoefte aan om samen te spelen, want ze misten de voorbije maanden hun vriendjes”, zeggen secretaris Annick Garsbeke en voorzitter Ine Michiels.

“Intussen hebben we al een summier programma samengesteld in de hoop dat alles zal kunnen plaatsvinden.” De eerstvolgende activiteit wordt een namiddag kennismakingsspelletjes op zaterdag 12 september in Uze Blokhut. De week er op staat Ren je Rot op het programma (speelkledij en sportschoenen zijn nodig).

Op zaterdag 26 september houdt Rode Valken een reis rond de wereld. Op zaterdag 31 oktober viert de jeugdvereniging halloween op het eigen terrein. Zaterdag 7 november wordt een avondje smullen met ribbetjes en een kaasavond. En op 28 november ontvangen het bestuur, leiding en de kinderen Sinterklaas en zijn pieten.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier