Oudenburg viert 108-jarige Adrienne Knudde

Woensdagnamiddag vierden bewoners, personeel, burgemeester Peter Velle, OCMW-voorzitter Chantal Van Litsenburgh en schepenen Johan Tanghe en Myriam Maes enkele dagen op voorhand al de verjaardag van Adrienne. Ze wordt zaterdag 9 juni 108 jaar.

Woensdagnamiddag was er feest in woonzorgcentrum Riethove. © LIN

Adrienne Knudde woont al zo’n 12 jaar in woonzorgcentrum Riethove. Ze werd al op 45-jarige leeftijd weduwe van Charles Vangheluwe. Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren: Nicole, Lorette en Georges.

Ondanks haar hoge leeftijd blijft Adrienne een opgewekte vrouw. Ze wordt dan ook door iedereen heel graag gezien. ‘Och Suzanna, wat is het leven wondermooi’ is haar lijflied dat ze nog elke dag zingt. “Ik heb altijd graag gezongen en gedanst. Zou het nog lukken? Ik kan het altijd nog eens proberen”, aldus de kranige Adrienne.

“Hoe oud word ik? 108? Dan ben ik hier de oudste zeker”, vraagt Adrienne, die genoot van de vele gelukwensen en vooral van de kussen van de kersverse burgemeester. Ze nipte aan haar cava en liet zich het stukje taart smaken.

Belofte

Enkele jaren geleden beloofde Adrienne Knudde aan de toenmalige OCMW-voorzitter Rita Meyns dat ze 110 jaar zou worden. Het ziet ernaar uit dat ze haar belofte zal kunnen houden.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.