Oudenburg verrast onthaalouders en kinderbegeleiders met ontbijt

Romina Vanhooren. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Maandag 12 oktober is de Dag van de Onthaalouders en Kinderbegeleiders en dat gaat in Oudenburg niet onopgemerkt voorbij. “Deze morgen hebben we onze onthaalouders en kinderbegeleiders bedankt met een bon voor een ontbijt aan huis”, vertellen de schepenen Romina Vanhooren en Ulrike Vanhessche.

Onthaalouders en kinderbegeleiders zijn met heel veel bezig. Naast het spelen met de kinderen, het geven van gezonde tussendoortjes, ervoor zorgen dat de kinderen steeds netjes naar hun ouders terugkeren, komen er nog vele taken bij. Observeren, rapporteren en activiteiten organiseren. Gesprekken voeren met ouders en de ontwikkeling van hun kind evalueren. In groep een veilige en warme sfeer creëren. Stimuleren en motiveren om kinderen nieuwe dingen aan te leren. Alles proper houden en de schriftjes invullen om ouders mee te nemen in de zorg van hun kind.

Heerlijk ontbijt

“Er zijn zoveel dingen waar wij nog niet aan denken en al zeker in deze bijzondere tijden. Ook voor hen is het een enorme uitdaging om hun werking tijdens deze coronaperiode zo normaal mogelijk te laten verlopen”, zegt Romina Vanhooren.

“Dankzij hen konden het verplegende personeel en andere zorgverleners hun kroost in alle veiligheid afzetten zodat zij met een gerust hart hun taak konden uitvoeren. Voor de onthaalouders en kinderverzorgster was dit, naast de vele taken die zij hebben, geen evidente opdracht. Daarom wilde het stadsbestuur alle onthaalouders en kinderbegeleiders in Oudenburg extra bedanken en laten genieten van dit heerlijk ontbijt, want dit momentje van rust hebben zij echt wel verdiend.”

Dreamteam

“Als werkende moeder en schepen van Opvoedingsondersteuning wil ik graag onze onthaalouders en kinderbegeleiders persoonlijk bedanken voor de zorg, liefde en genegenheid die onze kinderen van hen krijgen, ook in coronatijden. Dank u wel, jullie zijn een dreamteam”, vult Ulrike Vanhessche aan.

“Onze stad kent heel wat opvanginitiatieven die elke dag hun meerwaarde bewijzen. Er is momenteel in Oudenburg een totale capaciteit voor meer dan 200 kinderen. Gezien we de komende jaren een serieuze groei verwachten in ons inwonersaantal, zal ook voldoende en kwalitatieve opvang cruciaal zijn“, stelt Romina Vanhooren nog. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.