https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburg plant vredesboom gekweekt uit zaadje afkomstig van Hiroshima

© (Foto LIN)
© (Foto LIN)
Redactie KW

Tijdens een bijeenkomst van Mayors for Peace in 2012 in Wenen ontving de stad Ieper van de burgemeester van Hiroshima zaden van een Ginkgo Biloba. De zaden zijn afkomstig van een boom die de atoomaanval op Hiroshima heeft ondergaan en na een tijd opnieuw is beginnen groeien en bloeien.

“Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden wereldwijd dat onder het voorzitterschap van de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki en het ondervoorzitterschap van Stad Ieper ijvert voor nucleaire ontwapening”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

“Stad Oudenburg is een van de 7.709 lidsteden wereldwijd. De Gingko Biloba-boom is gegroeid uit de zaden van een boom die de kernaanval op Hiroshima overleefd heeft en staat absoluut symbool voor vrede”, aldus burgemeester Anthony Dumarey.

“Nadat we ons in maart 2019 hadden aangemeld bij Stad Ieper, werd Oudenburg als een van de 12 Belgische steden uitgekozen om een vredesboom aan te planten. Het afgelopen jaar hebben we de boom in een veilige omgeving laten groeien onder de puike verzorging van onze groendienst”, vertelt burgemeester Anthony Dumarey.

“Nu de boom stevig genoeg is, mag hij in volle grond. Gezien de kerstperiode een tijd van vrede en verzoening is, leek het ons een aangewezen timing om de boom definitief aan te planten.”

De vredesboom werd maandag 28 december geplant langs het Oudenburgs Vaardeken. Daar komt het op de plaats van de vorige vredesboom die tijdens een storm sneuvelde.

(LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.