Oudenburg organiseert alternatieve paaseierenraap

© LIN
Redactie KW

Vanaf maandag 13 april kunnen kinderen in Oudenburg op zoek gaan naar paaseieren. “Onze jeugddienst is creatief aan de slag gegaan om kinderen de komende periode een leuke activiteit in de eigen buurt aan te bieden. Ze kunnen een paaspakketje van de stad krijgen als ze een tekening inkleuren, uithangen en in hun buurt minimum vijf paaseieren vinden.”

De voorbije weken pakte de jeugddienst al uit met Expeditie Zoo, een variant op de berenjacht. Tijdens een wandeling gingen de kinderen op zoek naar allerlei dieren in de grootste zoo van de wereld, deze van Oudenburg. Inwoners werden aangezet om verschillende dieren aan hun raam te zetten om zo de kinderen een doel te geven tijdens hun wandeling.

“In deze bizarre coronatijden is het belangrijk om voldoende initiatieven te voorzien om kinderen bezig te houden. Dit is niet altijd evident en daarom helpen we de gezinnen graag een handje. Uiteraard altijd conform de richtlijnen zoals de hogere overheid heeft bepaald”, zegt schepen van Jeugd Romina Vanhooren.

Concept van de paaszoektocht

“Tijdens de tweede variant van de berenjacht doen de paashaas en zijn konijnenraad een oproep naar alle vriendjes en vriendinnetjes in Oudenburg. Door de lockdown kan hij slechts in enkele tuinen zijn paaseieren verstoppen. Op bezoek gaan bij grootouders of andere familieleden is namelijk verboden. Hierdoor zit hij dus met een overschot aan paaseieren”, weet de Jeugdschepen.

Bij het vinden van een paasei neem je telkens een foto of selfie die je daarna bundelt en doorstuurt naar jeugd@oudenburg.be, samen met je eigen adres. Dit kan tot en met zondag 19 april. Alle kinderen die vijf of meer paaseieren aan de ramen van verschillende huizen en gebouwen gevonden hebben, verdienen een zakje paaseitjes dat vanaf 20 april thuis zal worden bezorgd.”

“De paashaas doet een oproep om ook zelf een paasei aan je raam te hangen. Dit kan door de ingekleurde tekening te downloaden die te vinden is op de Facebookpagina en website van de stad Oudenburg, www.oudenburg.be/pasen. Voor wie iets creatiever wil zijn, zijn er ook kleurplaten voorzien. Het zou mooi zijn om het paasgevoel een weekje langer in Oudenburg te mogen hebben, geen vijgen na Pasen, maar eieren na Pasen dus”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

Maatregelen

“Tijdens deze actie willen we de inwoners wel nog steeds attent maken op de huidige maatregelen. Op stap gaan kan enkel met het eigen gezin en indien de nodige afstand bewaard wordt. Ook roepen we de inwoners op om te gaan wandelen in de eigen buurt en eigen gemeente”, besluiten burgemeester en schepen.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier