Oudenburg opent eerste hondenloopweide

© LIN
Redactie KW

De eerste hondenloopweide – het is de bedoeling dat er ook een komt in Ettelgem, Roksem en Westkerke – werd ingericht in Plassendale.

“Onze keuze qua locatie viel op een stuk braakliggende grond van de Vlaamse Waterweg, dichtbij het sluizencomplex van Plassendale. Na enkele constructieve gesprekken met die dienst konden we een overeenkomst maken voor het gebruik van de site, met de belofte dat wij als stad zullen instaan voor het onderhoud”, vertelt burgemeester Anthony Dumarey.

“Om zeker te zijn dat er voldoende toezicht is, kunnen we een beroep doen op twee peters en een meter: Iliver Werbrouck, Gino Vandenbussche en Sylvia Catrysse, zelf hondeneigenaars”, aldus nog de burgemeester.

“Wij gaan dagelijks met onze honden Floy en Joe wandelen. Naar deze loopweide komen zal zowel voor de dieren als voor ons een verademing zijn”, zegt Sylvia Catrysse. “En ondertussen kunnen we er op toezien of alles in orde is.”

Geen hondentoilet

“Bij aanvang van deze legislatuur hebben we in ons meerjarenplan de aanleg van een hondenloopweide, dus geen hondentoilet, opgenomen. Het is de bedoeling dat de honden los kunnen rondrennen en dat de baasjes de uitwerpselen zelf opkuisen”, legt schepen van Dierenwelzijn Gino Dumon uit.

“Om gebruikers op de hoogte te brengen van wat wij beogen met deze hondenloopweide werd aan de ingang een sensibiliserend bord aangebracht. We willen het ook veilig houden en daarom is de hele site afgesloten met hekkens en enkel bereikbaar via een poort die automatisch sluit”, besluit de bevoegde schepen.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier