Oudenburg neemt coronamaatregelen: LDC Biezenbilk en cafetaria WZC Riethove sluiten deuren tot 13 april

© (Foto LIN)
Redactie KW

Lokaal Dienstcentrum Biezenbilk en de cafetaria van WZC Riethove sluiten tijdelijk hun deuren vanaf donderdag 12 maart tot maandag 13 april. “Met het stadsbestuur willen we onmiddellijk gehoor geven aan de oproep van de Vlaamse overheid om dienstencentra tijdelijk te sluiten. Op deze locaties komen tal van kwetsbare ouderen samen bij wie een besmetting zeer ernstig kan zijn”, zegt schepen van Volksgezondheid Romina Vanhooren.

“Het lokaal dienstencentrum organiseert veelal activiteiten voor mobiele senioren, al dan niet met een beginnende zorgbehoefte. Het risico op besmetting met het coronavirus is reëel. De situatie in Italië en in China tonen aan dat senioren en personen met een mindere gezondheid extra kwetsbaar zijn voor het virus.”

“Alle activiteiten en verhuringen in het LDC Biezenbilk tussen 12 maart en 13 april worden geannuleerd. Ook de dagelijkse cafetaria in zowel Biezenbilk als in Riethove gaan dicht. Hierdoor zullen de meer dan 30-tal personen die er dagelijks hun maaltijd komen nuttigen tijdens de sluiting niet kunnen komen eten. Voor hen wordt een alternatief geboden, mits een regeling zullen er maaltijden aan huis worden geleverd. Alle gebruikers zullen hierover geïnformeerd worden”, legt Romina Vanhooren uit.

De coördinator van het LDC blijft aanwezig in het dienstencentrum tijdens de kantooruren gedurende de sluitingsperiode; zo blijft de dienstverlening enigszins verzekerd. Wie vragen heeft rond zorg en/of thuiszorg, kan bij voorkeur telefonisch of via mail contact opnemen met Britt Verburgh.

Ook op andere locaties in Oudenburg neemt de stad maatregelen: er worden infoborden geplaatst met te nemen voorzorgsmaatregelen en in alle publieke gebouwen (het stadhuis, De Groote Poorte, kinderopvang De Kikker, sporthal Ter Beke, het Romeins Archeologisch Museum, cc Ipso Facto, de bibliotheek, de sociale dienst en het Huis van het Kind) worden handpompjes met desinfecterende handgel voorzien.

“De situatie zal verder dag per dag door de diensten worden opgevolgd in functie van de berichtgeving van de hogere overheden”, aldus nog de schepen van Volksgezondheid.

Wie meer info wenst, kan terecht bij coördinator Britt Verburgh op het nummer 059 40 19 95 of via brigitte.verburgh@ocmw-oudenburg.be.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier