Oudenburg neemt coronamaatregelen: Dag van de Zorg afgelast

Laurette Ingelbrecht

Na input van Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is beslist dat de Vlaamse opendeurdag Dag van de Zorg op 15 maart niet kan plaatsvinden door het coronavirus.

Schepen van Volksgezondheid Romina Vanhooren (Open VLD): “Ook in Oudenburg zullen we dus de opendeurdag annuleren. Het is immers onverantwoord om een grote massa mensen in contact te laten komen met kwetsbare ouderen in woonzorgcentra. We nemen er bovendien extra maatregelen.”

Er waren al grote inspanningen geleverd om van Dag van de Zorg een bijzondere beleefdag te maken in Oudenburg. Zowel lokaal dienstencentrum Biezenbilk als woonzorgcentrum Riethove zouden samen met talrijke partners de deuren openzetten.

“We willen bij onze inwoners zeker geen paniek zaaien, maar wel de maatregelen nemen die nodig zijn. Daarom annuleren we dus de Dag van de Zorg op 15 maart. Vanaf vandaag wordt ook gevraagd aan de bezoekers van het woonzorgcentrum om zich aan het onthaal te registreren. Zo kan er bij vaststelling van een eventuele besmetting contact worden opgenomen ter preventie van een verdere verspreiding”, meldt Romina Vanhooren.

Burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD): “De stad neemt haar voorzorgen. We vinden het uitermate belangrijk dat onze inwoners goed worden geïnformeerd. Daarom plaatsen in de verschillende openbare gebouwen zoals het stadhuis, het lokaal dienstencentrum, het woonzorgcentrum, de bib en het Romeins Archeologisch Museum infoborden en desinfecterende handgels.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.