Oudenburg doet het: Warmste Stad haalt 17.010 euro op

© LIN
Redactie KW

Zaterdagavond was de euforie en de ontlading heel groot: het vooropgestelde doel om tijdens een volksfeest 10.000 euro op te halen voor de Warmste Week is bereikt. Meer nog, de Oudenburgenaars hebben meer dan hun gouden hart laten zien, want rond 23 uur stond de teller op 17.010 euro.

Alles begon via een samenwerking tussen de vier politieke families die in Oudenburg actief zijn: CD&V, N-VA, Open VLD en SP.A. “Een quiz op vrijdagavond en een groots familiefeest op zaterdag moeten van onze stad de warmste van Vlaanderen maken”, kondigden ze enkele weken geleden samen aan.

“Ambitie om meer leven in de brouwerij te brengen”

Het was de ambitie van schepen Stijn Jonckheere, onder meer bevoegd voor cultuur en lokale economie, om in zijn stad meer leven in de brouwerij te brengen, om de Oudenburgenaars buiten te krijgen en samen te brengen. “We wilden dit niet met onze partij alleen doen, maar over de partijgrenzen heen iets mooi opzetten.”

Volksfeest

Mario Panesi, Pieter Vandekerckhove, Alain Antierens, Marnix Dierendonck, Niels Cheyns, Wietse Marchand, Frank Deboysere, Pascal Garmyn en Stijn Jonckheere vormden een werkgroep en werkten maandenlang aan de voorbereiding van wat zaterdag een groot succes werd. Sporthal Ter Beke was de locatie voor een echt familie- en volksfeest. Er was veel muziek, hapjes en drank, vriendschap, gezelligheid en een grote inbreng van jeugd- en andere verenigingen, van het Rode Kruis, van een massa vrijwilligers met allemaal een doel voor ogen: de vooropgestelde 10.000 euro binnenhalen en van Oudenburg de Warmste Stad van Vlaanderen maken.

Het evenement begon vrijdagavond al met de Warmste Quiz, waarvoor 70 ploegen waren ingeschreven. Het team De Nillies met Sanny Corbisier, Wendy De Groote, Vicky Brouckmeersch en Nico Grymonprez won de quiz.

Het bereikte eindresultaat, 17.010 euro, wordt later verdeeld onder de gekozen goede doelen: Kerit, de lage drempel, DD Soft, Het Blauwe Kruis van de Kust, Think Pink, Okidoo en Contano.

(LIN)