Oudenburg biedt gratis hulp bij invullen belastingaangifte

Schepen van Financiën Ulrike Vanhessche. © LIN
Redactie KW

Dat kan op donderdag 2 juli in LDC Biezenbilk. “Een erkend boekhouder zal van 14 tot 19 uur ter beschikking zijn. Gelet op de coronamaatregelen moet er wel op voorhand een afspraak gemaakt worden”, zegt schepen van Financiën Ulrike Vanhessche.

“Dit is het tweede jaar dat we onze inwoners willen helpen bij de belastingaangifte. We maakten al in het begin van het jaar een overeenkomst met FOD Financiën om medewerkers tot bij ons te laten komen. Door het coronavirus heeft de overheid deze interventies echter allemaal geannuleerd”, aldus de schepen van Financiën.

“Omdat het invullen van een belastingaangifte niet voor iedereen evident is, zochten we last minute toch naar een oplossing. Net zoals vorig jaar zal een lokale boekhouder onze inwoners bijstaan om hun aangifte digitaal in te vullen. Aangiftes die extra opzoekingswerk vereisen, komen gezien de beperkte tijdspanne niet in aanmerking.

Afspraak maken

Rekening houdend met de coronamaatregelen en in het kader van de social distancing moet er op voorhand een afspraak worden gemaakt. Dat kan telefonisch op 059 40 19 95 of via biezenbilk@ocmw-oudenburg.be.

Om alles vlot te laten verlopen is het belangrijk dat wie van deze dienst wil gebruikmaken de nodige documenten meebrengt over het inkomstenjaar 2018, het vorige aanslagbiljet, alle nodige documenten over het inkomstenjaar 2019 en de identiteitskaart met pincode.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten