Drie noodteams ten dienst van de inwoners

"Vanuit de stadsdiensten worden drie teams extra bemand, waardoor we drie noodteams kunnen samenstellen", meldt burgemeester Anthony Dumarey. "Allereerst het team communicatie, dat er voor zorgt dat onze inwoners ten allen tijde geïnformeerd zijn tijdens deze crisis. Ten tweede ondersteunt en sensibiliseert het team lokale economie de Oudenburgse handelaars, zodat ze zo lang mogelijk geopend kunnen blijven. Tot slot is er een team sociale hulp dat onze inwoners bij alle vragen zal bijstaan."

Stickers om afstand te bewaren

Alle Oudenburgse handelaars worden bezocht door het team lokale economie om duidelijke signalisatiestickers op de grond aan te brengen om de klanten erop te wijzen voldoende afstand te bewaren bij het winkelbezoek. In eerste instantie komen de voedingszaken aan bod; Het is de bedoeling dat alle handelaars deze signalisatie bekomen.

De woensdagmarkt vindt voorlopig nog plaats. "Ook daar nemen we extra maatregelen. De kraampjes moeten een grotere afstand bewaren en er zullen inspanningen gedaan worden om wachtrijen te voorkomen. We roepen onze inwoners op om ook zelf bewust voldoende afstand te nemen, zodat niet te veel volk dicht bij elkaar staat", legt schepen Romina Vanhooren uit.

Stadspersoneel wordt aangemoedigd om te telewerken

Alle stadsdiensten sluiten met uitzondering van de dienst Bevolking en de Sociale Dienst. Daar is het mogelijk om bij uiterste hoogdringendheid op afspraak ter plaatse te komen. Voor alle andere zaken wordt er gevraagd om dit telefonisch of per mail af te handelen. Want de stedelijke werking blijft gegarandeerd. Alle personeelsleden krijgen de kans om van thuis uit te werken om de continuïteit te garanderen.

Twee telefoonlijnen vrijgemaakt

Om de vele vragen te kunnen beantwoorden zijn twee telefoonlijnen vrijgemaakt waarop de stad te bereiken is voor lokalen vragen. Voor algemene stedelijke info is dit 059 56 84 20. Dat nummer is voor vragen aan bijvoorbeeld de diensten burgerzaken of omgeving. Voor vragen specifiek gericht op hulp en/of zorg is dit 059 34 02 20. Het gaat dan om vragen over thuisleverdiensten, warme maaltijden, boodschappen of om even een babbel te kunnen hebben en het sociale isolement te doorbreken. Voor alle andere vragen verwijst de stad naar het nationale crisiscentrum op 0800 14 689.

Speelpleintjes niet langer toegankelijk, kinderopvang in paasvakantie enkel voor noodopvang

Oudenburg volgt ook de Vlaamse richtlijnen om kinderen niet langer op publieke speelpleinen te laten spelen. Vanaf vandaag staan op alle pleintjes infoborden. "Ik hoop ten stelligste dat onze inwoners hier rekening mee houden, want de situatie is zeer ernstig", zegt schepen Romina Vanhooren.

Ook de speelplein- en SWAP-werking en sport- en creakampen tijdens de paasvakantie zijn geannuleerd. (LIN)

"Vanuit de stadsdiensten worden drie teams extra bemand, waardoor we drie noodteams kunnen samenstellen", meldt burgemeester Anthony Dumarey. "Allereerst het team communicatie, dat er voor zorgt dat onze inwoners ten allen tijde geïnformeerd zijn tijdens deze crisis. Ten tweede ondersteunt en sensibiliseert het team lokale economie de Oudenburgse handelaars, zodat ze zo lang mogelijk geopend kunnen blijven. Tot slot is er een team sociale hulp dat onze inwoners bij alle vragen zal bijstaan."Alle Oudenburgse handelaars worden bezocht door het team lokale economie om duidelijke signalisatiestickers op de grond aan te brengen om de klanten erop te wijzen voldoende afstand te bewaren bij het winkelbezoek. In eerste instantie komen de voedingszaken aan bod; Het is de bedoeling dat alle handelaars deze signalisatie bekomen.De woensdagmarkt vindt voorlopig nog plaats. "Ook daar nemen we extra maatregelen. De kraampjes moeten een grotere afstand bewaren en er zullen inspanningen gedaan worden om wachtrijen te voorkomen. We roepen onze inwoners op om ook zelf bewust voldoende afstand te nemen, zodat niet te veel volk dicht bij elkaar staat", legt schepen Romina Vanhooren uit.Alle stadsdiensten sluiten met uitzondering van de dienst Bevolking en de Sociale Dienst. Daar is het mogelijk om bij uiterste hoogdringendheid op afspraak ter plaatse te komen. Voor alle andere zaken wordt er gevraagd om dit telefonisch of per mail af te handelen. Want de stedelijke werking blijft gegarandeerd. Alle personeelsleden krijgen de kans om van thuis uit te werken om de continuïteit te garanderen.Om de vele vragen te kunnen beantwoorden zijn twee telefoonlijnen vrijgemaakt waarop de stad te bereiken is voor lokalen vragen. Voor algemene stedelijke info is dit 059 56 84 20. Dat nummer is voor vragen aan bijvoorbeeld de diensten burgerzaken of omgeving. Voor vragen specifiek gericht op hulp en/of zorg is dit 059 34 02 20. Het gaat dan om vragen over thuisleverdiensten, warme maaltijden, boodschappen of om even een babbel te kunnen hebben en het sociale isolement te doorbreken. Voor alle andere vragen verwijst de stad naar het nationale crisiscentrum op 0800 14 689.Oudenburg volgt ook de Vlaamse richtlijnen om kinderen niet langer op publieke speelpleinen te laten spelen. Vanaf vandaag staan op alle pleintjes infoborden. "Ik hoop ten stelligste dat onze inwoners hier rekening mee houden, want de situatie is zeer ernstig", zegt schepen Romina Vanhooren.Ook de speelplein- en SWAP-werking en sport- en creakampen tijdens de paasvakantie zijn geannuleerd. (LIN)