Oude brandweerkazerne in Anzegem te huur voor verenigingen

Schepen van cultuur Yannick Ducatteeuw liet de lokalen van de oude brandweerkazerne in Vichte opnemen in de gemeentelijke infrastructuurlijst. Verenigingen kunnen lokalen reserveren aan de normale huurtarieven naar analogie met de andere culturele infrastructuur in Anzegem. (foto GV)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Anzegem ging in op de vraag van verenigingen om de lokalen van de oude brandweerkazerne te gebruiken.

“We hebben een paar duizend euro geïnvesteerd om de elektriciteit op punt te krijgen. De keuring en de verzekering van het gebouw zijn in orde. Het blijft wel een oud gebouw waar er wat mankementjes aan zijn”, vertelt schepen van Cultuur Yannick Ducatteeuw (SAMENéén).

Skatekampen

We zochten naar een oplossing waar de verschillende verenigingen zich in konden vinden. De duikclub De Stingrays stelde bijvoorbeeld de vraag naar een afgesloten ruimte om de compressor en bufferflessen te plaatsen waarbij er afvoer van lucht naar buiten nodig is. Hiervoor moeten zij de nodige attesten kunnen voorleggen en de veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Een exclusief clublokaal waar men een eigen bar kan inrichten is niet haalbaar. Verenigingen zijn onder andere op zoek naar extra bergruimte, vergaderlokalen, een keuken, een afgesloten ruimte, een clublokaal, repetitielokaal en een gelegenheidstheater. De Jeugddienst zal skatekampen in de kazerne organiseren.”

Carine Deslee, bestuurslid toneelvereniging Streven: “Wij waren op zoek naar een locatie waar we een voorlopig decor konden laten staan in functie van onze volgende productie Deur de deur deur. Ofwel zijn we aangewezen op een privélocatie of the goodwill van mensen. De kazerne is een goede optie doordat ze vlakbij de Stringe ligt waar ons definitief decor opgesteld zal worden.”

Op zich sluiten we geen enkel initiatief uit“, vertelt schepen Ducatteeuw.

Geen fuiven

“Private huurders en fuiven worden niet toegelaten. De kazerne zal zo’n twee à drie jaar beschikbaar zijn in afwachting van Escolys dat verder vorm zal krijgen. Politie en bib zullen ook verhuizen en het staat al vast dat de parking op het Ommersheimplein uitgebreid wordt.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier