Oude Beselarestraat in Wervik al in de ban van het WK voetbal

Redactie KW

Het eerste deel van de Oude Beselarestraat, waar er éénrichtingsverkeer is, kleurt momenteel zwart-geel-rood.

De straat is helemaal in de sfeer van het WK voetbal in Rusland. Er hangen sedert vanmorgen kleine vlagjes over de straat. Dat was twee jaar geleden ook al het geval bij het EK voetbal. De inwoners van de straat wilden het EK toen aangrijpen om elkaar beter te leren kennen.

Barbecue en groot scherm

“Zaterdagmorgen (vandaag dus, red) gaan we de straat helemaal bevlaggen. Dat koppelen we trouwens aan de feestelijke opening van bakkerij Youri, die volledig is vernieuwd”, zegt Frank Vandekerckhove.

“Op zaterdag 23 juni spelen de Rode Duivels tegen Tunesië en daarbij hoort een straatfeest met een barbecue. Twee jaar geleden hadden we 125 eters. Op de straat zullen er twee tenten staan. Slecht of mooi weer, de mensen zitten binnen. In het atelier van bakker Youri De Becker komt er een groot scherm. De mensen samenbrengen, dat is opnieuw de bedoeling.”

Kwartfinales halen

Frank en bakker Youri krijgen hulp van Karel D’Hondt, Kurt Nuitten en de broers Yves en Lieven Vanderbruggen. “Over ons initiatief horen we zeer positieve commentaren”, geeft Frank Vandekerckhove aan. “Bakkerij Youri is hiervoor een uitstekende klankbord onder hun klanten. En wat we de Rode Duivels zien presteren? Ik denk dat de kwartfinales halen het maximum haalbare is. Het samenspel bij onze nationale ploeg lukt niet altijd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier