Oud Wevelgems bier in een nieuw jasje

Timon Dejonghe en Bernadette Lagae zijn ondertussen zakenpartners geworden die samen een eigen biertje op de markt willen brengen. (Foto RSW)
Redactie KW

Op woensdag 23 april organiseert Biergroep Wevelgem in de Porseleinhallen een spreekbeurt over de Wevelgemse brouwerijen.

Tussendoor mogen de aanwezigen proeven van een oud Wevelgems biertje, speciaal voor de spreekbeurt gebrouwen door Timon Dejonghe en Bernadette Lagae. “Het is een vrij lekker biertje geworden”, klinkt het. “Een recept uit de 16de eeuw is natuurlijk niet zo gedetailleerd als een hedendaags recept. Op dat briefje stonden alleen de ingrediënten. We wisten uit andere teksten en documenten hoe ze kookten en dat ze bier toen alleen met putwater maakten. We hebben al die zaken samengebracht en zijn met gerst, gist, hoppe en water beginnen experimenteren.”

Op woensdag 23 april is er om 19.30 uur een spreekbeurt over de Wevelgemse brouwerijgeschiedenis door Ludo Vanhove. Tussendoor kun je proeven van het oud Wevelgems bier en vier andere speciale bieren. Deelnemen kost 10 euro per persoon. Inschrijven kan op biergroepwevelgem@gmail.com.

(Lien-foto RSW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie van vrijdag 18 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.