Oud-schepen Maurice Jouret (80) uit Spiere-Helkijn overleden

Oud-schepen Maurice Jouret is overleden. ((Begr. Planckaert/Sereni)
Redactie KW

Gewezen schepen Maurice Jouret (80) uit Spiere-Helkijn is op vrijdag 6 november overleden in het AZ Groeninge in Kortrijk. Maurice was van 1989 tot 2001 schepen in Spiere-Helkijn.

‘Maurice was een van de mede-grondleggers van het nieuwe en moderne Spiere-Helkijn, meldt het gemeentebestuur op Facebook. “Het gemeentebestuur dankt Maurice voor al het moois dat in die jaren werd verwezenlijkt en kijkt dankbaar terug naar wat Maurice betekend heeft voor de gemeenschap van Spiere-Helkijn”, aldus het gemeentebestuur op de Facebookpagina.Gewezen schepen Maurice Jouret overleden

Op vrijdag 6 november is gewezen schepen Maurice Jouret overleden in AZ Groeninge in Kortrijk.

Maurice werd op 11 juni 1940 geboren in Spiere-Helkijn waar hij vrijwel zijn hele leven woonde. Hij was de echtgenoot van Noëlla Naessens en woonde in de Sint-Amandswijk in Spiere. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en er zijn drie kleinkinderen. Maurice werkte tot zijn pensioen als technisch leerkracht metaalbewerking in het Collège Saint-Henri in Moeskroen.

Maurice was schepen van Onderwijs, Cultuur en Sport van 1989 tot 2001 voor de Lijst van de Burgemeester. Hij was 24 jaar actief in de lokale politiek. Als schepen zorgde hij ervoor dat Spiere openbloeide in die tijd. Zo werd de industriezone opgericht en werden er een sporthal en een nieuwe school gebouwd.

In zijn vrije tijd hield Maurice van tuinieren en sporten. Zo speelde hij tot zijn 36ste basketbal bij Royal Basket Dottignies en in Herseaux. Hij ging ook graag fietsen.

De uitvaart vindt plaats in intieme familiekring. Rouwbetuigingen zijn mogelijk via www.begrafenissenplanckaert.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier