Oud-leraar OLVA-instituut in Assebroek schuldig aan aanranding twee minderjarige leerlingen

De Bredenaar gaf toen ook een obsessie te hebben voor (blote) voeten en voor schoenen. © GF
Redactie KW

Een oud-leraar van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Assebroek (OLVA) is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan aanranding op de eerbaarheid van twee minderjarige leerlingen.

De 46-jarige Bredenaar, die enkele jaren geleden zelf ontslag nam en nu voor de NMBS werkt, maakte zich in 2004 en 2010 schuldig aan grensoverschrijdende aanrakingen bij de twee jongens, die op het moment van de feiten twaalf en vijftien jaar oud waren. Zo gaf hij hen nekmassages, wreef over hun billen en liet ze nablijven onder het mom van bijles. Soms kuste hij ook hun voeten. Tijdens zijn verhoor gaf de man toe homoseksueel te zijn en verliefdheid te hebben gevoeld voor enkele van zijn studenten. Hij gaf ook toe een seksuele obsessie te hebben voor schoenen en voeten.

Maar hij betwistte evenwel strafbare feiten te hebben gepleegd. De rechter achtte de feiten echter afdoende bewezen en gaf de man zes maanden celstraf met uitstel. Ze hield daarbij rekening met zijn blanco strafverleden. De scholengroep Sint-Trudo kreeg als burgerlijke partij één euro voorlopige schadevergoeding toegekend. De jongens zelf stelden zich geen burgerlijke partij.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier