Oud-leerlingen uit 1962 komen samen in Steenkerke

Vlnr.: Jean Verslype, Robrecht Sarrazyn, Patrick Vermeesch, Alfred Lefever, Jozef Vanneste, Jacky Launoy, Lionel Vandenberghe, Isabelle Verlodt, Etienne Debeerst en Wilfried Delanghe. © JT
Redactie KW

Oud-leerlingen van het college in Veurne, afgestudeerd in 1962, kwamen samen in Steenkerke voor een reünie. Dit wordt af en toe georganiseerd om iets bijzonders te vieren of te herdenken. Ze nodigen hierbij meestal een gewezen leerkracht uit of een klasgenoot die even terug in het land vertoeft, omdat hij door zijn loopbaan of roeping naar verre oorden zoals Hongkong, Rwanda of Vietnam is uitgeweken.

De meeste oud-leerlingen zijn afkomstig uit Veurne of omliggende gemeenten en zijn dan ook blij om samen te komen in de streek waar ze opgegroeid zijn.

Eerbetoon

Dat ze voor Steenkerke kozen was enerzijds een eerbetoon aan hun gewezen leraar wiskunde Carlos Verlodt. In 1960 moest Carlos met zijn gezin Belgisch Congo ontvluchten en vestigde het gezin zich in Steenkerke. Ze vonden er een woning in de schaduw van het Romaans kerkje.

In de ouderlijke woning, waar dochter Isabelle Verlodt nu haar kapsalon ‘Savagan’ vestigde in combinatie met een gezellige eetgelegenheid, brachten de oud-leerlingen een eerbetoon aan hun gewezen leerkracht. Daar waar Carlos vroeger de lessen voorbereidde en proefwerken verbeterde werden nu veel anekdotes uit hun collegejaren aangehaald. Ook de permanente kunsttentoonstelling van Willem Vermandere in de kerk werd bezocht en er werd even stilgestaan bij de overleden leerkrachten en klasgenoten. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier