Oud-gemeenteraadslid Michel Coorevits (91) overleden

Wijlen Michel Coorevits.© GF
Wijlen Michel Coorevits.© GF
Redactie KW

Voormalig gemeenteraadslid en bekend Desselgemnaar Michel Coorevits is afgelopen zondag op 91-jarige leeftijd overleden.

Michel en zijn echtgenote Nelly Deboiserie (+ 2005) stonden in Desselgem bekend als trouwe vrijwilligers en als ouders van de kroostrijke familie Coorevits. Ze hebben acht kinderen (Piet, Hilde, Lut, Steef, Jan, Joost, Guido en Bert), 22 kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.

Veel familieleden bleven in het dorp of een andere deelgemeente van Waregem wonen, waardoor pater familias Michel – die in residentie Coorenblomme woonde – vaak over de vloer kwam bij kinderen en kleinkinderen. “Iedere middag gaat hij er nog op uit met zijn autootje en gaat hij bij een ander kind eten”, klonk het in 2016 in deze krant.

Vrijwilliger

Coorevits was gemeenteraadslid in de paardenstad tussen 1989 en 1994 voor de toenmalige CVP ( tegenwoordig CD&V, red. ). Momenteel zetelt zijn schoondochter Marij Vanlauwe (samen met dochter Lut) in de Waregemse gemeenteraad, namens de partij Groen. “Als stadsbestuur bieden wij aan Marij en de hele familie Coorevits onze oprechte deelneming aan”, reageerde burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond.

Behalve raadslid was Michel (in het verleden) actief als vrijwilliger bij Chiro Horizon Desselgem, parochie Sint-Martinus, KWB Desselgem en KVG Beveren-Leie-Desselgem-Ooigem.

De familie vraagt om bloemen noch kransen neer te leggen en daarentegen een bijdrage te storten voor KVG op het rekeningnummer BE50 8803 6636 6118. Het afscheid vindt komende vrijdag plaats in de Sint-Martinuskerk in intieme kring. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.